Ο Μητροπολίτης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας


Ιδιαίτερη τιμή και ξεχωριστή νότα χαράς και αγάπης ήταν η σημερινή επίσκεψη του Μητροπολίτη μας κκ.Τιμόθεου στην σχολική μας μονάδα, το 6ο Δημ.Σχολείο Καρδίτσας. Η σχολική μας μονάδα χθες ένιωσε μια ιδιαίτερη χαρά, ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο όλων των μαθητών των: 6ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Σχολείο και 6ο Νηπιαγωγείο.

Το σχολείο θα πρέπει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Η λέξη “συνεργασία” είναι αρχή και τέλος στην παιδαγωγική του σχολείου. Στα πλαίσια της συνεργασίας και της γνωριμίας με φορείς θεσμικούς, υποδεχθήκαμε στο σχολείο μας το Δεσπότη μας κκ.Τιμόθεο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προσευχήθηκαν με το Δεσπότη μας στην καθιερωμένη πρωινή  προσευχή.  Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος επισκέφθηκε τους μαθητές στις τάξεις τους, συζήτησε μαζί τους, άκουσε τα αιτήματά τους, δέχτηκε τις ζωγραφιές τους αντάλλαξε ευχές για τα Χριστούγεννα και τους προσκάλεσε στο γραφείο της Μητρόπολης.

Ο ενθουσιασμός και η χαρά των μαθητών ζωγραφιζόταν στα μάτια τους. Η αμεσότητα επικοινωνίας που διέκρινε τον Σεβασμιότατο, αλλά και ο λόγος της Αγάπης Του, έκανε τους μικρούς μαθητές να προσκαλέσουν το Δεσπότη μας  να βρεθεί πάλι κοντά τους σύντομα. Ιδιαίτερη χαρά ένιωσαν και τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου όταν ο Δεσπότης βρέθηκε κοντά τους και τους μοίρασε μολύβια και το ίδιο έκανε και με τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείου.

Ο Διευθυντής Ιωάννης Καλύβας, η Υποδιευθύντρια Διαμαντή Χρυσούλα, ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και το Δ.Σ. Γονέων και Κηδεμόνων, ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δεσπότη μας για την σημερινή επίσκεψη στο σχολείο μας.

Προηγούμενο άρθρο 21 τροχαία ατυχήματα το Νοέμβριο στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Πράσινο φως για την πρόσληψη ενός ψυχιάτρου – Για την Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας