Ειδήσεις

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων γιόρτασε την Ημέρα Παιδικού Βιβλίου


Με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο γιόρτασε ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου.

Προσκεκλημένη η γνωστή συγγραφέας και εικονογράφος Μαρίνα Γιώτη που με το έργο της ” Δυο φορές κι έναν καιρό…” προσπαθεί να μεταδώσει στα παιδιά την έννοια της προσωπικής προσπάθειας και την αξία της αγάπης και της καλοσύνης προκειμένου να αλλάξουν τα πράγματα γύρω μας!

Ακόμη και το τέλος των γνωστών σε όλους μας παραμυθιών μπορεί να ανατραπεί με το σωστό συνδυασμό λογικής και συναισθήματος. Η κυρία Γιώτη συνομίλησε με γονείς και παιδιά, αναφέρθηκε στην αξία της ανατροπής των καθιερωμένων στερεοτύπων των παραμυθιών και τη σημασία της στη σκέψη των παιδιών. Προηγήθηκε δραματοποίηση του έργου από ομάδα μαθητών του Συλλόγου . Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε η Κική Μαυρουδή με τη βοήθεια της Τσαρούχα Σοφίας , τη μουσική επιμέλεια η Λένα Γάκου, την τεχνική υποστήριξη ο Γιώργος Μαφούνης, ενώ το συνολικό συντονισμό η Αλεξία Θεογιάννη – Μητσάκη. Στο τέλος της εκδήλωσης ο γνωστός ηθοποιός και συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας συνεχάρη την προσπάθεια των παιδιών και μίλησε για την αξία της κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών μέσω των Συλλόγων. Τα έργα και των δύο συγγραφέων κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Προηγούμενο άρθρο Let’s do it για την ΙΡΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενδιαφέρουσα η ημερίδα με θέμα: Σεισμός και Κτίρια