Ειδήσεις

Ο ΝΕΣΤΩΡ για την αυτόνομη κάθοδό του στις Δημοτικές Εκλογές


Σήμερα είναι μια ιστορική επέτειος για τη Καρδίτσα. Σαν σήμερα αποτινάξαμε το ζυγό του φασισμού και γίναμε η πρώτη ελεύθερη πόλη της Ευρώπης. Πρωτεύουσα της ελεύθερης Ελλάδος! Τα νικηφόρα νέα έδωσαν ελπίδα στην υπόδουλη Ευρώπη μέσω της φωνής του BBC. Δε χρειάζεσαι ούτε χρήμα, ούτε υποδομές για να πρωταγωνιστήσεις και να γράψεις ιστορία. Χρειάζεσαι ψυχή, ανδρεία, πόθο για μια ιδέα, για τη λευτεριά!

Περάσανε 76 χρόνια από τότε. Δυστυχώς το μήνυμα της απελευθέρωσης της Καρδίτσας το “συντηρούμε” με κάποιες χλιαρές εκδηλώσεις. Αντί η πόλη να λάμπει γιορτάζοντας, αντί να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία που μας δίνει η ίδια η ιστορία και να γίνουμε  κέντρο πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, η Καρδίτσα παραμένει στη μετριότητα όσων τη διοικούν. Στερέψαμε από δημιουργικότητα, ενδιαφέρον, όραμα για τον τόπο. Βρισκόμαστε μονίμως αλυσοδεμένοι από τους τοπικούς κυβερνήτες μας, που έχουν μάθει τον κόσμο να μετράει την επιτυχία με μπετά, άσφαλτο και πλακάκια.

Μια τέτοια μέρα, λοιπόν, ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δηλώνει ότι θέλει την Καρδίτσα και πάλι ελεύθερη! Ελεύθερη από τη μιζέρια. Ελεύθερη από την ανικανότητα. Ελεύθερη από το ίδιο συμφέρον. Θέλουμε μια πόλη που να την κυβερνά ο νόμος της συνείδησης και όχι της ζούγκλας του “δυνατού”.

Μα τέτοια σημειολογική ημερομηνία, που η πόλη μας σήκωσε το λάβαρο της λευτεριάς για όλη την Ευρώπη, ανακοινώνουμε ότι ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ θα κατέλθει αυτόνομος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές. Δηλώνουμε ελεύθεροι, πρωτίστως απέναντι στη συνείδησή μας και σε ο,τι πρεσβεύουμε. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε όλους τους πολιτικούς φορείς της πόλης, είτε είναι αριστεροί, είτε δεξιοί. Δε λειτουργούμε διχαστικά. Το μόνο που ζητούμε είναι σεβασμό. Σεβασμό στο λόγο μας, σεβασμό στις αξίες μας, σεβασμό από και προς τους συνεργάτες μας.

Ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν συστήθηκε ως ένα πολιτικό “πείραμα” για την πόλη μας, αλλά για να δώσουμε την επιλογή στους πολίτες, σε όλους εσάς, να εκπροσωπηθείτε στο Δημοτικό Συμβούλιο από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την πολιτική όπως θα έπρεπε να είναι: “Προσφορά και όχι όφελος”. Καποδίστριας και Πλαστήρας. Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα στα κοινά, τίποτε παραπάνω. Δεν θέλουμε να είμαστε καν αρχηγοί, υπηρετούμε το ίδιο εύκολα και ως στρατιώτες, αρκεί να έχουμε το ίδιο όραμα. Ένα όραμα που απουσιάζει “εκκωφαντικά”.

Βρισκόμαστε εδώ για να “χαλάσουμε την πιάτσα” όπως θα έλεγε ο λαός, αλλά μόνο εάν το επιθυμούν οι συμπολίτες μας. Αν μας καταλάβουν και κρίνουν ότι είμαστε ικανοί και ειλικρινείς. Το δέντρο φαίνεται από τους καρπούς. Εδώ και πέντε χρόνια, ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ με έναν μόνο Δημοτικό Σύμβουλο, έχει πραγματοποιήσει περισσότερες δημόσιες παρεμβάσεις τόσο για δημοτικά όσο και για εθνικά θέματα από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Το αναφέρουμε προκειμένου να κατανοήσετε ότι σε αυτή την πόλη κανένας δεν έχει διάθεση να “σπάσει αυγά” καταδεικνύοντας το λάθος. Πρώτα οι “ισορροπίες” και μετά η Καρδίτσα. Η πολιτική σιωπή προϋπόθεση για έναν βαθύ πολιτικό ύπνο.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, ως πολίτες, ότι δεν μπορεί να ψηφίζουμε ξανά και ξανά με τα ίδια κριτήρια και να περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Εμείς οι Καρδιτσιώτες, με την ψήφο μας, καταδικάζουμε την πόλη που ζούμε και αγαπούμε στο περιθώριο της Θεσσαλίας, της Ελλάδας. Το βλέπετε και το ζείτε καθημερινά.

Στο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δεν έχουμε ούτε στρατό “υποχρεωμένων”, ούτε “δελφίνους” εξουσίας για να μας ακολουθούν. Ούτε τους θέλουμε. Η δύναμή μας είσαι εσύ, ο ανώνυμος πολίτης, που συνειδητά θέλει να ενισχύσει τον ευγενή μας πολιτικό σκοπό. Είτε συμπορευόμαστε με έναν, είτε με χιλιάδες, έχουμε τον ίδιο δρόμο, τον ίδιο στόχο, το ίδιο όραμα. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι μια Νέα Ελλάδα Σηκώνεται ΤΩΡα και θα αρχίσουμε από το σπίτι μας, από την Καρδίτσα μας. Σας ζητούμε να δώσετε αξία στο μεγαλύτερο όπλο που σας χαρίζει η δημοκρατία μας, την ψήφο σας.

“Θυμάμαι ότι στην ιστορία νικούσε πάντα η Αλήθεια και η Αγάπη. Υπήρξαν τύραννοι και δολοφόνοι που για καιρό φάνταζαν άτρωτοι. Στο τέλος, όμως, πάντα καταρρέουν… Πάντα! Κάθε φορά που αμφιβάλλεις για το θέλημα του Θεού, για το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος, να σκέφτεσαι αυτό και να προσπαθείς να κάνεις το θέλημά Του”, Mahatma Gandhi.

 

Για τη Δημοτική Παράταξη ο Ηλίας Σχορετσανίτης, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δράση εκπαιδευτικών και μαθητών του 1ου ΓΕΛ στη Βιέννη