Ειδήσεις

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας υποστηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία


Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ποδηλατοδρομίας για την εθελοντική αιμοδοσία με τίτλο «Κοκκινη κλωστη με τη ζωη δεμενη» που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μαζί με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Νομού Αιτωλοακαρνανίας με παράλληλες εκδηλώσεις σε 12 πόλεις της Ελλάδας, ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας με το Δήμο Καρδίτσας και τον Δήμο Σοφάδων συμμετέχουν, υποστηρίζοντας θερμά την εκδήλωση, η οποία θα περάσει απο την πόλη μας στις 15/09/2018 κ ώρα 10:30 στην Κεντρκή Πλατεία Καρδίτσας και στις 12:30 στους Σοφάδες στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου.

Η ιδέα της όλης εκδήλωσης έχει ως εξής: Μια μεγάλη ομάδα από ποδηλάτες έχει ξεκινήσει στις 11/09/2018 από την Αλεξανδρούπολη και αφού διανύσουν περίπου 1.200 χλμ. και περάσουν από 40 πόλεις θα καταλήξουν στην Αθήνα, στο Σύνταγμα. Οι ποδηλάτες στις πόλεις από τις οποίες θα διέρχονται θα συμμετέχουν σε δρώμενα με θέμα την αιμοδοσία δένοντας στα χέρια των παρισταμένων μία κόκκινη κορδέλα. Γίνεται προσπάθεια για ενεργοποίηση των μαθητικών κοινοτήτων όλης της Ελλάδας, ιδιαίτερα των δημοτικών σχολείων ώστε τα παιδιά να είναι αυτά που θα μοιράζουν τις κορδέλες. Η ποδηλατοπομπή θα συνοδεύεται από 2 οχήματα κατά μήκος των 1200 χλμ και θα είναι χωρισμένη σε 6 Ετάπ 200 χιλ. περίπου. Ο όμιλος μας θα συνοδεύσει την ποδηλατοπομπή η οποία θα έρχεται από τα Τρίκαλα και θα καταλύσει στην κεντρική πλατεία.

Ο Ποδηλατικός Ομιλος Καρδιτσας προσκαλεί τους φίλους της ποδηλασίας, ερασιτέχνες ποδηλάτες, ελεύθερους ποδηλάτες της πόλης, αθλητές και αθλητικά σωματεία, μαθητές ποδηλάτες όλων των σχολείων της πόλης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της εκδήλωσης.

Μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να καταδείξουμε τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας ως ανεκτίμητο δώρο προς τον συνάνθρωπο!

Προηγούμενο άρθρο Πεζοπορία για μικρούς και μεγάλους στο αισθητικό δάσος Καραϊσκάκη
Επόμενο άρθρο Συλλογή σχολικών ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο