Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων, θα λάβει μέρος στο 31ο Συνέδριο για την έρευνα του χορού στο Διδυμότειχο Έβρου (6 – 9 Ιουλίου 2011)


 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινάδων θα συμμετάσχει κατόπιν προσκλήσεως στο 31ο Συνέδριο για την Έρευνα του Χορού, που θα διεξαχθεί στο Διδυμότειχο από τις 6 – 9 Ιουλίου 2011 και διοργανώνεται από το Ελληνικό Τμήμα του CID, το θέατρο χορών «Δώρα Στράτου» και τον Μορφωτικό Σύλλογο Διδυμοτείχου «Ορφέα».

 Ο Σύλλογος Καμινάδων θα παρουσιάσει δρώμενα, χορούς και τραγούδια από την ιστορική συνοικία των Καμινάδων και τον γύρω από αυτήν οικισμών, με τους οποίους η συνοικία των Καμινάδων είχε ανέκαθεν επαφές. Ο Σύλλογος Καμινάδων με τον ιστορικό – λαογράφο, κο Κωνσταντίνο Πεσλή και την χοροδιδάσκαλο κα Νίκη Λάμπρου, θα αναλάβουν την προετοιμασία και την διοργάνωση της συμμετοχής.

Ο κ. Κωνσταντίνος Πεσλής, επιστημονικός συνεργάτης του Συλλόγου, θα λάβει μέρος στο Συνέδριο με επιστημονική ανακοίνωση, που θα έχει τίτλο: «Το Σεργιάνι της Πασχαλιάς στις Καμινάδες Καρδίτσας».  Σε συνεργασία με την χοροδιδάσκαλο και τα μεγαλύτερα μέλη του Συλλόγου, θα κάνουν μάθημα με χορούς και τραγούδια από την περιοχή των Καμινάδων και της Καρδίτσας.

Το βράδυ ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα παρουσιάσει δρώμενα, χορούς και τραγούδια, τόσο φωνητικά όσο και οργανικά. Ο Σύλλογος και ο Πρόεδρος του, κ. Νικόλαος Λάμπρου, ευχαριστεί τους συμμετέχοντες, αυτούς, που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και τους διοργανωτές του Συνεδρίου για την πολύτιμη βοήθεια και εξυπηρέτηση τους σε κάθε θέμα.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος

 

Νικόλαος Λάμπρου

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλευρό των συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας
Επόμενο άρθρο Στην Καρδίτσα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης