Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος στα Καραϊσκάκεια 2016


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα λαμπρύνει με την παρουσία του τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Μουζακίου «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016» στη γενέτειρα του μεγάλου ήρωα του 1821 το Μαυρομμάτι.

Ο κορυφαίος πολιτειακός άρχοντας της χώρας μας αποδέχθηκε πρόταση του Δημάρχου Μουζακίου κ. Γεωργίου Κωτσού και με την αμέριστη βοήθεια του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Δημητρίου Σιούφα θα είναι παρών στις φετινές εκδηλώσεις δίνοντας έτσι κύρος και Εθνική  εμβέλεια στα «Καραϊσκάκεια», στο Δήμο Μουζακίου και ιδιαίτερα στο Μαυρομμάτι τη γενέτειρα του ήρωα της επανάστασης του γένους κατά των Τούρκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου αναγνωρίζοντας τη συμβολή του Ανώτατου Πολιτειακού Παράγοντα στην ενότητα του Κράτους και του Έθνους μας με ομόφωνη απόφασή του τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη Μουζακίου και συγκεκριμένα της Τοπικής Κοινότητας Μαυρομματίου.

«Η παρουσία του Ανώτατου Πολιτειακού Άρχοντα της χώρας μας στις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου μας προς τιμή του μεγάλου ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το Δήμο μας και κυρίως για την ιστορική μας έδρα το Μαυρομμάτι. Η έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, στην εκδήλωση «Καραϊσκάκεια 2016» που θα γίνει στις 2 Μαίου, επικυρώνει και επιβραβεύει τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλουμε ως Δημοτική Αρχή να αναδείξουμε σ’ όλη την Ελλάδα τη μεγάλη αυτή εκδήλωση του Δήμου μας και να της προσδώσουμε Εθνική εμβέλεια και διάσταση. Ο Δήμος Μουζακίου και ιδιαίτερα το Μαυρομμάτι θα αποτελέσουν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για όλη την Ελλάδα και αυτό αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής στο μεγάλο ήρωα Γεώργιο Καραϊσκάκη που με τη ζωή του και τη δράση του καταξιώθηκε στη συνείδηση όλων των Ελλήνων ως ένας γνήσιος πατριώτης και υπηρέτης της Ελλάδας και του Έθνους μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός.

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2016»

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 2-5-2016 στην Τοπική Κοινότητα Μαυρομματίου του Δήμου Μουζακίου

 

 

 

  • ΩΡΑ 10:30 πμ

Προσέλευση επισήμων στο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου

 

  • ΩΡΑ 10:45 πμ

Πέρας προσέλευσης επισήμων

 

  • ΩΡΑ 10:55 πμ

Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας

 

  • ΩΡΑ 11:00 πμ

Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

 

  • ΩΡΑ 11:30 πμ
  • Επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Μαυρομματίου στο χώρο του Αδριάντα
  • Κατάθεση στεφάνου στον Αδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπιο Παυλόπουλο
  • Εκφώνηση Πανηγυρικού Λόγου
  • Εθνικός Ύμνος

 

  • ΩΡΑ 12:00 μμ

Τελετή ανακήρυξης της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Μουζακίου στην αίθουσα του Δ.Σ.  Μαυρομματίου

 

  • ΩΡΑ 12:30 μμ

Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του Μαυρομματίου

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σχεδιάζουμε το νέο Πρόγραμμα LEADER (CLLD) 2014-2020
Επόμενο άρθρο Εθελοντικές δράσεις και προσφορές προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο