Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Γ. Κωτσός για το 32ο Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας


Με αφορμή την έναρξη του 32ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κωτσός Γεώργιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θα ήθελα καταρχάς να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας για την πολύτιμη προσφορά τους στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα και στην αξιέπαινη 32ετή πορεία διοργάνωσης του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Μια πολιτιστική πρόταση που έχει καταστεί ορόσημο στην Καρδίτσα με ευρύτερη ακτινοβολία και αναφορά.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την πατρίδα μας και την κοινωνία ο ρόλος και η σημασία του πολιτισμού υπογραμμίζεται πιο εμφατικά.  Όλοι μας γνωρίζουμε ότι πολιτισμός είναι παιδεία ήθους, διδασκαλία αξιών, γνώση, καλλιέργεια σκέψης και κρίσης αλλά και πυξίδα προσανατολισμού.

Η  ΠΕΔ Θεσσαλίας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσει να  ενθαρρύνει και στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες συμβάλουν  στην προώθηση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας και στην καλλιέργεια της πολιτιστικής παιδείας.

Εύχομαι σε όλους μας να απολαύσουμε ένα δεκαήμερο θεατρικό «ταξίδι», το οποίο θα μας εμπνεύσει και θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που όλοι βιώνουμε καθημερινά.»

Προηγούμενο άρθρο Ετήσια Συνέλευση του ΣΘΕΒ παρουσία της Υφυπουργού Βιομηχανίας
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η αναζήτηση του Κρυμμένου Θησαυρού στους Σοφάδες