Ειδήσεις

Ο ΣΒΘΣΕ για το σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδος, απηύθυνε επιστολή προς τον κ. Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, με την οποία χαιρετίζει την αποδοχή του αιτήματος του για την αποκατάσταση της άδικης και άνισης μεταχείρισης που υφίσταντο τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών, στο  σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρθηκε στην επιστολή του Συνδέσμου:

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώθηκε η υιοθέτηση του υπ΄ αριθμ. 1006/21.11.2019 υποβληθέντος αιτήματος μας, στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, για την αποκατάσταση της άδικης και άνισης μεταχείρισης που υφίσταντο τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ανωνύμων Εταιρειών, τα οποία ενώ κατέβαλαν υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές, επί των πάσης φύσεως αποδοχών τους, στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν είχαν τη δυνατότητα αναγνώρισης των ημερών ασφάλισης τους.

Η επιχειρούμενη νομοθέτηση και η αναγνώριση των 25 ημερών, ασφάλισης τους, ανά μήνα, αποκαθιστά θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής ασφάλισης με κυρίαρχες, την ανταποδοτικότητα και την αναλογικότητα των εισφορών προς τις παροχές.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος στην επιστολή του, από την διατύπωση της διάταξης, στο σχέδιο νόμου, δεν προκύπτει με σαφήνεια η αναδρομικότητα την οποία θα πρέπει να καταλαμβάνει η συγκεκριμένη ρύθμιση, από 1/1/2017 και για το συνολικό χρονικό διάστημα ισχύος των αντίστοιχων διατάξεων του Ν. 4387/2016, η οποία θα ήταν δίκαιο να συμπεριληφθεί, ως πρόβλεψη, προκειμένου για την πλήρη και συνολική επίλυση του θέματος.

Ο Σύνδεσμος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνει αποδεκτό και αυτό το αίτημα, για να συμπεριληφθεί η αναδρομικότητα στην εφαρμογή της ρύθμισης, με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Επιτροπή Μπλόκων: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας