Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος κοντά στους πληγέντες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις


Από την Παρασκευή το βράδυ, ο Νομός Καρδίτσας και η Επαρχία Φαρσάλων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αφού η σφοδρή βροχόπτωση δημιούργησε τεράστια προβλήματα τόσο στις κατοικίες όσο και στις επιχειρήσεις των συνανθρώπων μας.

Τμήμα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου κατέρρευσε, δρόμοι και γέφυρες αποκαθηλώθηκαν.

Χωριά τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Αργιθέας όσο και σε άλλες περιοχές (Καστανιά) βρίσκονται αποκλεισμένα και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Άνθρωποι μετεγκαταστάθηκαν σε δομές των Δήμων, αφού έμειναν χωρίς στέγη και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και ανθρώπινες ζωές χάθηκαν.

Ιεροί Ναοί της Ιεράς μας Μητροπόλεως πλημμύρισαν (Ευαγγελιστρίας, Αγίου Αλεξάνδρου, Ζωοδόχου Πηγής, Παναγίας του «Μπρίπη» (Μαγουλίτσα), Κοιμητηριακός Αγίου Λαζάρου (Φάρσαλα), Αγίου Χαραλάμπους (Βασιλί Φαρσάλων) κ.ά.

Το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως «ΜΑΡΤΥΡΙΑ» επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 υπέστη ζημιές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Τιμόθεος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πληγέντες αδελφούς μας συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως ενισχύοντάς τους ηθικά και πνευματικά.

Δόθηκε εντολή η λειτουργία του «Σπιτιού Αγάπης» Καρδίτσας, το οποίο κι αυτό πλημμύρισε, να αποκατασταθεί άμεσα, ώστε οι έχοντες ανάγκη ενός πιάτου φαγητού να το βρίσκουν.

Παράλληλα, η συνεργασία του και η επικοινωνία του με τους φορείς του Νομού Καρδίτσας και της Επαρχίας Φαρσάλων είναι συνεχής και άοκνη, καθότι όλοι πασχίζουν, ώστε σταδιακά να επανέλθουν τα πράγματα στην προτέρα κατάσταση.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκίνησαν τα κλιμάκια να καταγράφουν τις ζημιές στην πόλη και στα χωριά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για τις ζημιές σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο