Ο ΣΥΡΙΖΑ και το μουσείο – Γράφει ο Κ. Τσιάρας


Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει με σαφήνεια το ποιά Ελλάδα θέλει, και το ποιά Ελλάδα θα πασχίσει να συνδημιουργήσει μαζί με την κοινωνία μετά τις εκλογές.

Την Ελλάδα των μηδενικών ελλειμμάτων, που δεν χρειάζεται να δανείζεται για να διατηρείται στην ζωή. Την Ελλάδα της παραγωγικότητας, που δεν εισάγει τα πάντα έχοντας καθησυχασθεί με τις «επιδοτήσεις» ενός χθες που έχει πια παρέλθει. Την Ελλάδα της αυτοδύναμης ανάπτυξης — δηλαδή, της ευημερίας…

Όχι την Ελλάδα του χθες. Αλλά την Ελλάδα του αύριο! Την Ελλάδα που μπορεί, την Ελλάδα που τα καταφέρνει: την χώρα που βγάζει τους πάντες, διεθνώς, ασπροπρόσωπους… Που ξεπερνά τους στόχους, που ακυρώνει τις χαιρέκακες προβλέψεις, που διαψεύδει τις Κασσάνδρες.

Σε αυτήν την Ελλάδα δεν αντιπαρατίθεται μια αριστερή και παραδεισένια «άλλη Ελλάδα». Αλλά η Ελλάδα του πρόσφατου παρελθόντος που αποδείχθηκε ανεπαρκές για το βάδισμα στην εποχή του σήμερα. Μιας οικονομίας χωρίς ανάπτυξη, ενός καταναλωτισμού χωρίς παραγωγική βάση. Τελικά, ενός κράτους χωρίς κράτος — αλλά, σίγουρα, με κόμμα…

Η αγκύλωση στο χθες φαίνεται σε κάθε πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ουσιαστικά ζητάει να επιστρέψουμε στην πριν το Μνημόνιο εποχή. Σε μια εποχή, τα προβλήματα της οποίας έχουμε όλοι καταλάβει — και αποφασίσαμε ήδη να τα ξεπεράσουμε. Αναφέρομαι στο τρίπτυχο κρατισμός-συνδικαλισμός-δυναμικές μειοψηφίες, δηλαδή σε ό,τι αποδοκιμάζεται σήμερα παντού στον κόσμο. Και το οποίο δημιουργεί, παντού και πάντοτε, το εξής παράδοξο: να νομίζεις ότι ανάπτυξη είναι να αναδιανέμεις έναν πλούτο που δεν υπάρχει, διότι ποτέ δεν ενδιαφέρθηκες για να τον παραγάγεις… Και φυσικά, το απόλυτο «χθες» είναι το φλερτ με την δραχμή — που θα αποδειχθεί η τελεσίδικη καταστροφή της μεσαίας τάξης.

Προτείνουν μια Ελλάδα του χθες, μια σαβανωμένη Ελλάδα βγαλμένη από το μουσείο. Ένα μουσείο, στο οποίο εκτίθεται ως παράδειγμα προς αποφυγή, ως απόδειξη της καταστροφής που συνιστά το κομματικό κράτος — και όχι, φυσικά, ως νοσταλγία ενός ένδοξου παρελθόντος.

Να πούμε όχι στο χθες. Να διαλέξουμε το αύριο. Είναι στο χέρι μας!

  • Ο Κ. Τσιάρας συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με επισκέψεις στις πόλεις και τα χωριά του νομού. Μαυραχάδες, Φίλια, Ανάβρα, Λιοντάρι και Αχλαδιά οι τελευταίοι σταθμοί του υποψήφιου Βουλευτή Καρδίτσα της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστα Τσιάρα, στα οποία βρέθηκε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα με θέμα Φορολογία αγροτών ειδικού και κανονικού καθεστώτος
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Σπ. Ταλιαδούρου