Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών για την εγγραφή αποφοίτων Κολλεγίων σε επιστημονικούς φορείς


To παράρτημα Καρδίτσας του Συλλόγου Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών (Π.Σ.Δ.Α.Τ.Μ.), στη βάση της ομόφωνης απόφασης της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. του Σαββάτου 20/12/2020, υπερασπίζεται αταλάντευτα τη δημόσια, δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση και το ενιαίο, αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα μηχανικού.

Ως εκ τούτου καταγγέλλει απερίφραστα τη μεθόδευση της Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά να νομοθετήσει κατά κυριολεξία νύχτα με τροπολογία της τελευταίας στιγμής την υποχρέωση των επαγγελματικών φορέων να εγγράφουν εντός ένα μήνα από την υποβολή της αίτησης τους αποφοίτους κολεγίων που έχουν αναγνωρισμένα επαγγελματικά προσόντα.
Ο Σύλλογος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας
α) Καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να αποσύρει την κατάπτυστη νομοθετική ρύθμιση.
β) Δηλώνει ότι θα συμμετέχει σε κάθε ενέργεια γίνει από τα τριτοβάθμια όργανα επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων προκειμένου να μην προχωρήσει η εγγραφή αυτών των αποφοίτων μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.
γ) στηρίζει οποιαδήποτε κίνηση γίνει στις κάτωθι κατευθύνσεις:
• προσφυγή ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών και δικαστικών αρχών, ώστε να ακυρωθεί η προωθούμενη ρύθμιση.


• ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών μαζί και με τα άλλα Επιμελητήρια και τους επιστημονικούς συλλόγους των μηχανικών και συντονισμός της δράσης του με τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές Σχολές, να προχωρήσει σε νέου τύπου πολύμορφες δράσεις κινητοποιήσεων υπό το συντονισμό αυτό.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλληπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου για την Κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Καστοριάς
Επόμενο άρθρο Αρνητικά όλα τα rapid tests στο Καππαδοκικό