Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με ειδικές ανάγκες για την Ημέρα ΑμεΑ


Συνηθίζεται στις επετείους να διατυπώνονται μεγαλοστομίες, ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, θαυμασμοί και γενικές παροτρύνσεις ευαισθησίας.  Για μας όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα, έχουμε ανάγκη από έργα και όχι από λόγια.

Ως γονείς, που ζούμε την αναπηρία 24 ώρες το 24ωρο, υπενθυμίζουμε απλά τα επείγοντα αιτήματά μας, που είναι γνωστά στην τοπική αυτοδιοίκηση και στους αρμόδιους φορείς, ζητώντας επιτέλους την υλοποίησή τους.

  • Δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο το οποίο να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών μας για την εγκατάσταση του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου του νομού Καρδίτσας.
  • Λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης  για παιδιά με αναπηρία     ( ΚΔΑΠ- ΜΕΑ)
  • Δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας – επέκταση κτιρίου του Θεοδωρίδειου κέντρου  «Ορίζοντες» στελεχωμένο με το κατάλληλο προσωπικό. Ένα ζήτημα  για το οποίο είχαν ξεκινήσει κάποιες ενέργειες  οι οποίες έχουν μείνει στάσιμες.
  • Δημιουργία στεγών αυτόνομης και ημιαυτόνομης ή προστατευμένης διαβίωσης όπου θα διασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση των φιλοξενουμένων ατόμων.
  • Κατάλληλες υποδομές σε όλους τους δημόσιους χώρους και δημόσιες υπηρεσίες του νομού μας για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία.

Μόνο έτσι έχει νόημα να τιμούμε και να μνημονεύουμε την 3η Δεκεμβρίου. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά αλληλεγγύη.

 

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Η Γραμματέας

Κατσάρας Κων/νος                                                                                     Ζαφειριάδου Ρωξάνη

 

Προηγούμενο άρθρο Δεν ξεχνάμε τίποτα - συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη
Επόμενο άρθρο 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Σύγχρονου Τάβλι