Ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας για αγρότες και ασφαλιστικό


Ο Σύλλογος Γυναικών Σέκλιζας πραγματοποίησε την Κυριακή 1 Νοέμβρη σύσκεψη – συζήτηση με γυναίκες του χωριού για τις εξελίξεις που αφορούν στο Ασφαλιστικό και ειδικότερα ό,τι αφορά τη γυναίκα αγρότισσα. Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Βαγγέλης Μπούτας.

Εμείς οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι αγρότισσες, οι εργαζόμενες, οι μικροεπαγγελματίες, οι άνεργες ένα δρόμο έχουμε μόνο, τον αγώνα. Σ’ αυτό το δρόμο πρέπει να συνεχίσουμε να βαδίζουμε και είναι ο μόνος που θα μας βγάλει στο πραγματικό φως.

  • Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες. Να μας φορτώνουν από 6μήνες μέχρι 17χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας.

  • Δε συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να “επιβραβεύεται” με ανεργία και κακοπληρωμένη – μισοανασφάλιστη δουλειά.

  • Δε θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο.

  • Δε θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια.

Μπροστά μας έχουμε δύο σταθμούς: 5 Νοέμβρη την παγκαρδιτσιώτικη αγροτική κινητοποίηση και 12 Νοέμβρη την απεργιακή συγκέντρωση.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΥΣΕΣ!!!

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Κουλούρη Σοφία Γκαζούνη Έλλη

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά: Το βαμβάκι μπορεί να ξαναγίνει χρυσός
Επόμενο άρθρο Αξίζουν τον δίκαιο έπαινο της κοινωνίας μας