Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Α θμιας για τις συγχωνεύσεις τμημάτων


Τέλος Νοεμβρίου και οι συγχωνεύσεις συνεχίζονται. Μετά τις προτάσεις για οργανικές συγχωνεύσεις, των Νηπιαγωγείων, ήρθε η ώρα για λειτουργικές συγχωνεύσεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων. Με το πρώτο τρίμηνο να έχει ολοκληρωθεί προτάθηκε από τη Δ/νση Π. Ε. Καρδίτσας η συγχώνευση τμημάτων, αφού προηγήθηκε έλεγχος του συστήματος my school από την Περιφέρεια . Δεν είναι της ώρας να κάνουμε απολογισμό για τον προγραμματισμό, που πραγματοποιήθηκε και που αναιρείται, ούτε να αποδώσουμε ευθύνες για τη δημιουργηθείσα  κατάσταση. Υπογραμμίζουμε όμως πως οι συγχωνεύσεις είναι εις βάρος του παιδαγωγικού κλίματος και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας. Επίσης οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο για να καλυφθούν κενά μακροχρόνιων αδειών που θα έπρεπε να καλυφθούν από αναπληρωτές.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας ζητά, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και τη διατήρηση του απαραίτητου παιδαγωγικού κλίματος, να μην ισχύσουν οι συγχωνεύσεις των τμημάτων.

Ζητά επίσης άμεση συνάντηση για το θέμα με την αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΕ Καρδίτσας και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης  Θεσσαλίας.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατιά-αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά
Επόμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας