Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ απαντά στην άλλη Ρότα


Διαβάζοντας την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «άλλη Ροτα» σχετικά με την καταγγελία ότι δήθεν ο Πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ επισκέφθηκε κρυφά την Καρδίτσα, διαπιστώνουμε πως η «άλλη Ρότα» την τέχνη που έμαθε καλά, δεν λέει να την αφήσει, δηλαδή να συκοφαντεί τους πάντες και τα πάντα, να βλέπει παντού φαντάσματα και σκόπιμα παραποιεί την αλήθεια.

Τα πραγματικά γεγονότα έχουν ως εξής: Ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τράκας Νίκος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας και Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας ενημέρωσε ότι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο νομό Τρικάλων για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων αλλά και με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  κ. Παπαστεργίου Δημήτριο, επιθυμεί δε όταν τελειώσει με τις υποχρεώσεις του στο νομό Τρικάλων και πάρει τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα να κάνει μια στάση στην Καρδίτσα για να δει ο ίδιος το μέγεθος της καταστροφής από την πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου 2020.

Πράγματι ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας έφτασε στη Καρδίτσα αργά το μεσημέρι περίπου στις 3 και επισκέφθηκε σημεία της πόλης που υπέστησαν μεγάλες ζημιές συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας. Στην σύντομη παρουσία του στην Καρδίτσα ενημερώθηκε πως δεν υπήρχε δυνατότητα εκείνη την ώρα να συναντηθεί με εργαζόμενους γιατί σχεδόν όλοι εργάζονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της πόλης και οι υπόλοιποι έχει τελειώσει το ωράριό τους και δεν βρίσκονταν στη δουλειά τους.

Μας ενημέρωσε (ο Πρόεδρος) πως στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ  συζήτησε πληθώρα θεμάτων για τα εργασιακά ζητήματα, για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης με αφορμή τόσο την εξέλιξη της πανδημίας όσο και των πρόσφατων φυσικών καταστροφών (πλημμύρες) τόνισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της παροχής δημοτικών υπηρεσιών προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες και ανέδειξε τον κοινωνικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρέπει να βρίσκεται στο πλάι των τοπικών κοινωνιών.

Τα δε προβλήματα από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές αναδεικνύονται από τα πιο φλέγοντα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και απαίτησε από την ΚΕΔΕ να διεκδικήσει από κοινού με την ΠΟΕ – ΟΤΑ την άμεση ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οικονομικούς πόρους από την κεντρική κυβέρνηση, την θεσμική θωράκιση και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων, προσλήψεις προσωπικού σε ζωτικές υπηρεσίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και άμεση αποζημίωση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές.

Εμείς ζητήσαμε από τον Πρόεδρο να μεταφέρει και στα άλλα μέλη της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ την εικόνα για το μέγεθος της καταστροφής που είδε στην Καρδίτσα και να συμβάλει στην ενίσχυση και την στήριξη των πλημμυροπαθών με μια οικονομική βοήθεια. Συμφώνησε με το αίτημά και μας υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να πάρει απόφαση.

Κατά συνέπεια ο ,Πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ ούτε κρυφά ήρθε στην Καρδίτσα ούτε κρυφά έφυγε γιατί πολύ απλά δεν είχε τίποτα να κρύψει. Οι φωτογραφίες δείχνουν την κατάσταση που βρίσκεται η πόλη της Καρδίτσας και δεν είναι για το θεαθήναι, για τις εντυπώσεις και το θεαθήναι είναι η ανυπόστατη καταγγελία της «άλλη Ροτα».

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου που έγινε την Τετάρτη 30-9-2020 ο Πρόεδρος Απόστολος Ταξιάρχης ενημέρωσε όλα τα μέλη του Δ.Σ. για την επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Καρδίτσα και πως η ομοσπονδία ενίσχυσε οικονομικά τον Σύλλογό μας με το ποσό των 2000 ευρώ για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης που τόσο χρειάζονται οι δοκιμαζόμενοι πολίτες του Νομού μας. Την ευχαριστούμε για την ενέργεια αυτή.

Την απάντηση στα ερωτήματα που θέτει η «άλλη Ροτα» για το τι κάνει η ομοσπονδία για τους εργαζόμενους μπορεί να την πάρει αν έχει την υπομονή και δει τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Που να βρει όμως χρόνο γι’ αυτό.

Η αλήθεια είναι πως αυτοί μας καταγγέλλουν είναι οι μόνοι που απουσίαζαν από τις συναντήσεις που έκανε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Συλλόγου μας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας και τον Δήμαρχο Καρδίτσας για την στήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων και την προσπάθεια για την επίλυσή τους.

Εκείνο που έχουμε να πούμε στους εκπροσώπους της «άλλη Ροτα» είναι πως αν έστω λίγη από την ενέργεια και τον χρόνο που αφιερώνουν για να κατηγορήσουν και να διαβάλουν τόσο την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όσο και την διοίκηση του Συλλόγου την αφιέρωναν για το κοινό καλό των συναδέλφων μας και την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, τότε τα οφέλη γι’ αυτούς θα ήταν σίγουρα περισσότερα.

        Οι εργαζόμενοι καθημερινά κρίνουν και βγάζουν συμπεράσματα. Και η δική τους κρίση είναι η μόνη που μας αφορά… Και αυτή λαμβάνουμε πάντα υπόψιν μας!!!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ανέλαβε δράση η εθελοντική ομάδα Δράσις του Δήμου Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Μπ. Παπαδόπουλος: Οι αγρότες θέλουν ολοκληρωμένες απαντήσεις για τη σοδειά που χάθηκε