Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν.Καρδίτσας κοντά στους πληγέντες


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν .Καρδίτσας, συμπαραστέκεται σε όλους τους συμπολίτες μας , που επλήγησαν από την πρωτοφανή  καταστροφική πλημμύρα, που υπέστη ο Νομός μας.

Η κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου ,με την βοήθεια όλων μας προσπαθεί να βοηθήσει οικογένειες ,που κυριολεκτικά βρέθηκαν στον δρόμο.

Τα νερά κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια, νοικοκυριά ,καταστήματα, αυτοκίνητα, μηχανήματα, ,αγροτικές εκτάσεις, κτηνοτροφικές μονάδες. Καταστράφηκαν οδικά δίκτυα.

Χιλιάδες συμπολίτες μας, είδαν τις περιουσίες τους και τους κόπους τους  να χάνονται μέσα σε ένα βράδυ.

Ο απολογισμός των καταστροφών ,τεράστιος, ανυπολόγιστος.

Απόγνωση ,θλίψη, πόνος ,αβεβαιότητα είναι μερικά από τα συναισθήματα που  αποτυπώνονται στα πρόσωπα των πληγέντων συμπολιτών  μας.

Πέρασαν αρκετές ημέρες, κι όμως ακόμη πολλοί συνάνθρωποί μας ,προσπαθούν να σώσουν ,ότι σώζεται και να απομακρύνουν την λάσπη από τις περιουσίες τους, βρισκόμενοι σε απόγνωση.

Πρέπει άμεσα η πολιτεία να προβεί σε δραστικά μέτρα  και να φροντίσει, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές των επιχειρήσεων από την αρχή ,  να αποζημιωθούν οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι άνθρωποι που καταστράφηκαν τα νοικοκυριά τους και για μην φτάσει η ανεργία στο έπακρον.

Θα πρέπει να υπάρξει 100% αποζημίωση των πληγέντων , χωρίς καθυστερήσεις για να μπορέσει να ορθοποδήσει η οικονομία της πόλης μας και του Νομού μας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Επίσης ,όσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας ,θα πρέπει οι αρμόδιοι, να προβούν άμεσα  στην ενίσχυση των κτιριακών  υποδομών, και λόγω της πανδημίας να φροντίσουν να υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός  τα υλικά καθώς και προσλήψεις προσωπικού, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες μέρες, που έρχονται.

Ας είμαστε ενωμένοι ,σε όλο αυτόν τον αγώνα ,για να μπορέσουμε να ξαναφτιάξουμε την πόλη μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται ο αγώνας της Συντονιστικής Επιτροπής Πληγέντων Καμινάδων
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Κυριακού του αναχωρητού