Ειδήσεις

Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας καταδικάζει το έγγραφο συναίνεσης


Ο Σύλλογος εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας, καταδικάζει την ύπαρξη του εγγράφου συναίνεσης, που διακινούνταν στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου μας και έπρεπε να υπογράψουν όσοι συνάδελφοι θα εμβολιαζόταν.

Το συγκεκριμένο έγγραφο, δεν προβλέπεται στις οδηγίες του Υπουργείου σχετικά με τον εμβολιασμό, το οποίο μετέφερε την ευθύνη, για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου ,στους εργαζόμενους. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα εμβόλιο , το οποίο έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Ο Σύλλογος, μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν, απαίτησε αμέσως την απόσυρση του εγγράφου και παρότρυνε τους εργαζόμενους, να μην το υπογράψουν και να συνεχιστεί κανονικά ο εμβολιασμός.

Όπως μας ενημέρωσαν, ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας ,λίγο πριν την παρέμβαση του Συλλόγου, παρευρέθηκε στο χώρο του εμβολιασμού ζητώντας την άμεση απόσυρση του σχετικού εγγράφου, διότι όπως δηλώνει ο ίδιος ,δεν γνώριζε την ύπαρξή του και δεν είχε δώσει την έγκρισή του γι’ αυτό.

Ζητούμε, όπως αποκατασταθεί η αλήθεια και αναλάβουν την ευθύνη ,όποιος ή όποιοι συνέταξαν και διακίνησαν με ευθύνη τους το εν λόγω έγγραφο.

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος για τη στήριξη μικρών εμπόρων και επαγγελματιών
Επόμενο άρθρο Δια περιφοράς συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λίμνης Πλαστήρα