Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας στηρίζει την ίδρυση Δημόσιου ΙΕΚ στο Νοσοκομείο


Η Σχολή ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών ιδρύθηκε το 1990 με την ονομασία Μ.Τ.Ε.Ν.Σ  του Γ.Ν. Καρδίτσας. Η Σχολή από την αρχή της ίδρυσής της στεγάζεται στο κτίριο του Νοσοκομείο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλύπτοντας επαρκώς τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Σχολή έχει μόνιμο προσωπικό 6 ατόμων με οργανικές θέσεις καλύπτοντας όλες τις εκπαιδευτικές ώρες. Κάθε σχολικό έτος φοιτούν στην ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών του Γ.Ν. Καρδίτσας 80 περίπου μαθητές, γεγονός που συμβάλει στη μείωση της ανεργίας. Από την ίδρυσή της έχουν εγγραφεί 908 μαθητές εκ των οποίων οι 726 έχουν αποκτήσει Πτυχίο.

Με το Ν. 4186/17-9-2013 (άρθρο 46 παρ. 11) προβλέπεται ότι οι ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών θα λειτουργούν έως 15-9-2015 και στη συνέχεια θα μετατραπούν σε ΙΕΚ.

Ζητούμε τη ΣΤΗΡΙΞΗ και την άμεση παρέμβαση των Βουλευτών , των τοπικών αρχών της πόλης μας, όλων των φορέων καθώς και των πολιτών έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΕΠΑ.Σ. Βοηθών Νοσηλευτών ως ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ στην πόλη μας, καθώς σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, δίνεται επαγγελματική προοπτική και μέλλον στους νέους του Νομού μας.

Άλλωστε, η ΕΠΑ.Σ. πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την μετατροπή σε ΙΕΚ, χωρίς μάλιστα να απαιτούνται κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς υπάρχει το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι απαραίτητες κτιριακές υποδομές.

Ας ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ λοιπόν τον υποβιβασμό της πόλης μας για ακόμη μια φορά !!!

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας θα μοιράσει 60 τόνους φρούτα
Επόμενο άρθρο Το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου και το 2ο Λύκειο Καρδίτσας στη διεθνή έρευνα PISA