Ειδήσεις

Ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑΛ στον Βόλο


Ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και εργαστηριακών επισκέψεων πραγματοποίησε στις 29 Μαρτίου εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο κατά την οποία επισκέφτηκε τα εξής :

Α. Τα θερμοκήπια Κιλελέρ, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια Σύγχρονη Γεωργική Επιχείρηση. Ο υπεύθυνος Γεωπόνος ενημέρωσε τους μαθητές για όλη τη διαδικασία παραγωγής σποροφύτων. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν με τους αυτοματισμούς του θερμοκηπίου, την επιμελημένη εργασία του προσωπικού και τη μεγάλη παραγωγή σποροφύτων (6,5 εκατομμύρια φυτά).

Β. Το εργοστάσιο γάλακτος ΕΒΟΛ. Η υπεύθυνη του τμήματος παραγωγής ενημέρωσε τους μαθητές για τα μέτρα που λαμβάνονται σε επίπεδο βιομηχανίας, κατά την παραλαβή  της πρώτης ύλης (συγκεκριμένα το γάλα) για τη διασφάλιση της ποιότητας περιγράφοντας τη διαδικασία της παστερίωσης.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές του τομέα Ζερβουδάκη Αναστασία, Θάνου Μαρία, Κρανίτσας Απόστολος, Ξάφη Βασιλική και Υφαντής Αθανάσιος. Οι συνοδοί καθηγητές και οι μαθητές ευχαριστούν θερμά και δια του τύπου τους υπεύθυνους και το προσωπικό των επιχειρήσεων  για την υποδοχή και την άρτια ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθρο Εντατικοποίηση ελέγχων στην αγορά της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου