Πάνω από 150 κιθαρίστες από όλη την Ελλάδα στη λίμνη Πλαστήρα


Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διεξάγεται και φέτος από 3-6 Ιουλίου 2015, στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα του Νομού Καρδίτσας. Ήδη οι συμμετοχές των μελών, ξεπέρασαν τις 150, δυόμιση (2,5) μήνες πριν την λήξη της προθεσμίας υποβολής των δελτίων συμμετοχής!!!

Μετά τις επιτυχείς διοργανώσεις των δύο (2) προηγουμένων Φεστιβάλ, το 2013 & το 2014, το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, καθιερώνεται πλέον ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός, όχι μόνο για τον Νομό Καρδίτσας, αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NEVROS RESORT & SPA, με την συμπαράσταση τουΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχουν οι Σολίστ και Καθηγητές Κλασικής Κιθάρας, ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΟΥΣΤΟΣαπό την Μητρόπολη Καρδίτσας & ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΤΣΗΣ.

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι σαράντα (40),κορυφαίοι παιδαγωγοί και Σολίστ της κιθάρας, διεθνούς φήμης.

Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι «η ζωντανή ιστορία της κλασικής κιθάρας στην Ελλάδα και το εξωτερικό», ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΝΗΣ, που μαζί με την ΜΑΡΩ ΡΑΖΗ και τακιθαριστικά σύνολα τους, δίνουν μια διαφορετική αίγλη στην διοργάνωση.

Ακόμη συμμετέχουν, το Κιθαριστικό Ντουέτο της SONYCLASSICAL  INTERNATIONAL, με συμμετοχή στο επετειακό CD του ASTOR PIAZZOLLA TANGOLESSONS”, STELIOS & VASSILIS (ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ), ο διεθνούς φήμης Σολίστ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ, που με το περίφημο, FUEGO GUITAR TRIO (ROLANDHOFMANN & ΑΓΓΕΛΟ ΜΠΟΤΣΗ), θα συμπράξουν στις συναυλίες και θα διδάξουν στα σεμινάρια.

Ξεχωριστή τιμή, αποτελεί η παρουσία, της Σολίστ, Καθηγήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου, νικήτριας των μεγαλύτερων διεθνών διαγωνισμών κιθάρας και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Φεστιβάλ Μουσικής στο Μόλυβο Μυτιλήνης, ΚΟΡΙΝΑΣ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ.

Ιδιαίτερα σημαντικές παρουσίες αποτελούν για το Φεστιβάλ, οι ξένοι Σολίστ ARNALDO  FREIRE, από την Βραζιλία (με πλούσια συναυλιακή και συνθετική δράση σε όλο τον κόσμο) και MISLAV REZIC, από την Κροατία (με εμφανίσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ).

Μεταξύ άλλων, θα δώσουν το παρόν, ως Σολίστ, ο 20χρονος, νικητής του βραβείου του Διαγωνισμού τηςEurovision Ελλάδος και συμμετέχων στην τελική φάση του διαγωνισμού ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΓΚΟΣ, ο πολυβραβευμένος  σε σπουδαίους κιθαριστικούς διαγωνισμούς, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ, η νικήτρια του περσινού διαγωνισμού Σολίστ του Φεστιβάλ Καρδίτσας, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΥΩΤΗ, ο νικητής του διαγωνισμού Σολίστ του Φεστιβάλ Θράκης,ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΤΡΟΥΣΗΣ και το περίφημο κιθαριστικό ντουέτο φλαμένκο, από τα Τρίκαλα ΘεσσαλίαςFLAMENGO GUITAR DUET (ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΙΩΛΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΡΔΑΣ), με εμφανίσεις σε μεγάλα κιθαριστικά Φεστιβάλ.

Μεγάλη τιμή, είναι και η παρουσία δύο ακόμη Καλλιτεχνικών Διευθυντών μεγάλων κιθαριστικών Φεστιβάλ. Ο πρώτος είναι ο Συνθέτης & ΣολίστΓΙΩΡΓΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής των δύο Φεστιβάλ Θερινό-Χειμερινό στο Βόλο), που θα εμφανιστεί με την τραγουδίστριαΜΑΡΙΝΑ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ, σε μελοποιημένα από τον ίδιο ποιήματα του ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΝΑΛΗ.

Ο δεύτερος είναι ο Συνθέτης & Σολίστ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΒΥΝΤΡΙΔΗΣ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Θράκης).

Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν ενεργά οι διακεκριμένοι Σολίστ & Καθηγητές: ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΤΑΚΙΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΕΡΕΓΚΩΦ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΡΕΤΤΑΚΗΣ.

Επίσης οι Παιδαγωγοί: ΤΑΣΟΣ ΔΙΓΚΟΣ, ΝΙΚΗ ΖΑΚΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΑΜΠΑΤΣΕΑΣ, ΚΑΛΛΗ ΜΑΜΟΥΣΗ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΙΚΕΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΤΖΗΣ, καθώς και το μέλος του Κιθαριστικού Κουαρτέτου ΟΡΦΕΑΣ,ΤΑΣΟΣ ΔΕΛΙΟΣ.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν και το νεανικό Κουαρτέτο Κιθάρας GUITAR 4 TUNE, καθώς και το Ορχηστρικό Σύνολο ArtGuitaRistas, υπό τηνΔιεύθυνση του Μαέστρου ΠΕΤΡΟΥ ΡΙΣΤΑ.

Διάλεξη και Σεμινάριο, για τον ΜΠΑΧ και την Μπαρόκ μουσική, θα δώσει ο Συνθέτης, Θεωρητικός, Κιθαριστής και Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜ, ενώ Εκθέσεις Κιθάρας, θα γίνουν από τους Έλληνες κατασκευαστές:ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ, ΠΑΥΛΟ ΓΥΠΑ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΔΗΜΕΝΟ και ΓΑΒΡΙΗΛ ΠΑΥΛΙΔΗ.

Τέλος θα διεξαχθούν Διαγωνισμοί Κιθαριστικών Συνόλων, Μαθητικοί για ηλικίες μέχρι 13 & μέχρι 17 ετών, αλλά και Σολίστ, όπου ο νικητής προσκαλείται στο 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  το 2016 και στο 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ  ΘΡΑΚΗΣ  2016 ως Σολίστ, αλλά κερδίζει και ως έπαθλο μία Κιθάρα κατασκευής ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΔΗΜΕΝΟΥ, υπό την καθοδήγηση του Δασκάλου του ΠΑΥΛΟΥ ΓΥΠΑ, αξίας 2.700 ευρώ!

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (Σεμινάρια-Διαλέξεις-Συναυλίες-Διαγωνισμοί), θα γίνουν στις αίθουσες του υπέροχου Ξενοδοχείου NEVROS, με την μοναδική θέα,στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα.

 

Με τιμή

Η  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 

Προηγούμενο άρθρο Ημερίδα στην Κοιλάδα του Αχελώου για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφερειακής Πολιτικής
Επόμενο άρθρο Εθελοντισμός: από την φιλανθρωπία στην σύγχρονη πραγματικότητα