Ειδήσεις

Πάρτε τώρα έκτακτα μέτρα για να μην θρηνήσουμε θύματα από το χιονιά και το κρύο


Η πρόσφατη και αναμενόμενη κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες πρόσφυγες να ξεπαγιάζουν στις σκηνές ,στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και  στα κοντέινερ, χιλιάδες άστεγοι να ξεπαγιάζουν σε χαρτόκουτα στις πόλεις, ενώ μία φτωχή ηλικιωμένη στη Κομοτηνή διακομίσθηκε νεκρή στο νοσοκομείο γιατί είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί από τις αναθυμιάσεις.

Στην Ελλάδα των μνημονίων, της ανεργίας και της φτώχειας εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν χρήματα για να εφοδιαστούν με πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν επικίνδυνους για την υγεία τρόπους θέρμανσης, χιλιάδες άνεργοι και φτωχοί αναγκάζονται να ζουν σε  παράγκες ή  σε χαρτόκουτα είτε γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι είτε γιατί οι τράπεζες έχουν πάρει το σπίτι τους .

Η ευθύνη δεν ανήκει σε καμιά θεομηνία αλλά στη κυβέρνηση και τις κρατικές αρχές, τις περιφέρειες και τους Δήμους που κάνουν πως δεν βλέπουν. Δεν έχουν αναλάβει καμία πρωτοβουλία που να αντιστοιχεί στη κρισιμότητα των συνθηκών. Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη μας.

Η κραυγαλέα και χυδαία εγκατάλειψη των προσφύγων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου της αδιαφορίας για τις ζωές των φτωχών ανθρώπων.Είναι εγκληματικό να αφήνονται οι πρόσφυγες και οι φτωχοί στο έλεος του χιονιά.

Χρειάζεται άμεσα να παρθούν έκτακτα μέτρα λόγω ψύχους, να ανοίξουν θερμαινόμενοι  δημόσιοι χώροι, να μη μείνει κανένας άστεγος στο δρόμο. Να διανεμηθεί άμεσα πετρέλαιο θέρμανσης στις πολυκατοικίες που ξεπαγιάζει ο κόσμος, για να μη θρηνήσουμε ζωές μικρών παιδιών, μανάδων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων.

Οι πρόσφυγες, οι άστεγοι, οι φτωχοί και άνεργοι δεν είναι αριθμοί αλλά ανθρώπινες ζωές, δεν είναι “θύματα της κακοκαιρίας” αλλά της μνημονιακής και ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που στο βωμό των πλεονασμάτων, του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης και της συμφωνίας με την ΕΕ και Τουρκία, τους θυσιάζει.

Η πάλη ενάντια στα μνημόνια και το ρατσισμό, είναι, στη κυριολεξία, ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Τα μνημόνια και ο ρατσισμός σκοτώνουν

 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Επόμενο άρθρο Κουρά νέου Μοναχού στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Πετρίλου