Πάσχος και Χαραλαμπίδης στήριξαν Κοντογιάννη


Στο Λαζαράκιο του Δήμου Αμαλιάδας ο Ρένος Χαραλαμπίδης βρέθηκε κοντά στον φίλο του Γιώργο Κοντογιάννη στην προεκλογική του ομιλία στην Αμαλιάδα.

Η έκδηλη αγάπη του κόσμου στο πρόσωπο του Ρένου Χαραλαμπίδη ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, όπως και τα λόγια του απευθυνόμενος στον χαιρετισμό του για τον Γιώργο Κοντογιάννη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των νεαρών κοριτσιών που βρίσκονταν στην ομιλία του Γιώργου, που στην παρότρυνση του Χαραλαμπίδη να σταυρώσουν τον Γιώργο, είπαν ότι τώρα θα φέρουν τις φίλες και τους φίλους τους.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφερόμενος στον Γιώργο, ως υιό και εγγονό ραπτάδων είπε πως συνάδει με την πορεία της παράταξης, τις αρχές και τις αξίες που δημιούργησε ο εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, υιός δασκάλου και καπνεργάτη και παρ’ ότι πολλά χρόνια βουλευτής και υφυπουργός, οι πάντες γνωρίζουν ότι δεν άλλαξε η ζωή του σε κανένα επίπεδο και παραμένει απλός και προσιτός σε όλους.

Δεν αρνείται οποιαδήποτε μορφής παρέμβαση όταν πρόκειται για προβλήματα των συμπολιτών του, του νομού του, αλλά και των φίλων του

Επίσης, στο κλείσιμο ο Κώστας Πάσχος, πρώην δ/ντης αυτοδιοίκησης των κυβερνήσεων Καραμανλή και τ. διοικητής του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, θύμισε στους παρευρισκόμενους ότι 30 χρόνια πριν, σαν σήμερα, ο Γιώργος παντρεύτηκε τη Σοφία και του ευχήθηκε να είναι πάντα ευτυχισμένοι, πέρα από την καλή επιτυχία.

Στον χαιρετισμό, ο πρόεδρος των αγροτών συνεχάρη τον Κοντογιάννη για τη μαχητικότητα και τους αγώνες που έδωσε μαζί του για τους αγρότες της Ηλείας.

Η Σοφία Σπεντζάρη εξέφρασε δημόσια την αγάπη της στον Γιώργο και την υπερηφάνεια της, γιατί όπως είπε τον γνώρισε μικρό παιδί και ως μαθητής της στην πολιτική είναι υπερήφανη για την σεμνότητά του, την ταπεινοφροσύνη του και την προσφορά του.

Η ομιλία έγινε στην αίθουσα του Λαζαράκιου, του Δήμου Αμαλιάδας, όπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι κύριοι Κώστας Νικολούτσος πρόεδρος επιμελητηρίου Νίκος Γαλανόπουλος πρώην πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Πύργου, Φρόσω Σπεντζάρη πρώην βουλευτής Ηλειας ΝΔ, Κώστας Πάσχος Γιώργος Κοντογιάννης, Ρένος Χαραλαμπίδης Δημήτρης Χαλιλόπουλος πρόεδρος Ελλήνων αθίγγανων Χρήστος, Χριστοδουλόπουλος δήμαρχος Αμαλιάδος.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι πολίτες της Ηλείας έδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο πρόσωπο του Γ.Κοντογιάννη Ο Ηλείος βουλευτής, ανέφερε ότι βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες εκλογές από την εποχή της μεταπολίτευσης και ο Ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του για τα επόμενα χρόνια.

Συνέχισε κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι προκειμένου να ικανοποιήσει τα ευφάνταστα όνειρά του δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας για να προκαλέσει εθνικές εκλογές, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι έτσι ανακόπτει την πορεία της χώρας προς την σταθερότητα, προς την ανάκαμψη. Ενώ μίλησε και για κρυφή ατζέντα του κ.Τσίπρα.

Μίλησε για τα θετικά βήματα που πραγματοποίησε ως κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία για την χώρα αλλά και παραδέχτηκε ότι έγιναν και λάθη. Ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στις λήψεις αποφάσεων, υπήρξαν παλινωδίες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτή του ΕΝΦΙΑ.

Αλλά όταν μέσα σε 2,5 χρόνια λαμβάνεις αποφάσεις που έπρεπε να έχουν ληφθεί τα τελευταία 25 χρόνια τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να γίνουν λάθη, τα οποία όμως, πράγματι, θα ήταν λιγότερα αν υπήρχε καλύτερη επαφή μεταξύ εκτελεστικών οργάνων και κοινοβουλευτικής ομάδος.

Η Νέα Δημοκρατία έδωσε αξιοπιστία στην χώρα και έθεσε τα θεμέλια για να χτιστεί η νέα Ελλάδα της μεταμνημονιακής αποχής.

Προηγούμενο άρθρο Σπύρος Ταλιαδούρος κατά την κεντρική του ομιλία : Η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά
Επόμενο άρθρο Με τη διοίκηση του ΤΕΕ Μαγνησίας συναντήθηκε ο Σάκης Κοκκίνης