Πέφτουν οι πρώτες υπογραφές! – Η ΕΣΕΚ υπογράφει Συμβάσεις με καλλιεργητές άγριας Αγκινάρας


          H Ενεργειακή Συνεταιριστική Εταιρεία Καρδίτσας, όπως υποσχέθηκε, άρχισε να υπογράφει συμβάσεις με αγρότες – καλλιεργητές αγριαγκινάρας. Μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής αξιολόγησης και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών το εγχείρημα μπαίνει στην τελική ευθεία!

Η πρώτη σύμβαση για καλλιέργεια αγριαγκινάρας υπογράφτηκε από τη κα Μαντζιάρα Ευθυμία. Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΣΕΚ υποδέχτηκαν την κα Μαντζιάρα στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καρδίτσας μιας και εκεί στεγάζεται η ΕΣΕΚ.

Στην υπογραφή συμβάσεων προηγούνται τα μέλη της ΕΣΕΚ. Στη συνέχεια θα υπογραφούν συμβάσεις με μη μέλη, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει συγκεντρωθεί η απαιτούμενη έκταση. Στόχος της ΕΣΕΚ είναι να καλλιεργηθούν φέτος 1000 στρεμ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Κανδύλας, η προσπάθεια βρίσκεται στην τελική ευθεία. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ εντατικό, δεδομένου ότι έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω ενέργειες:

¨       Επίσκεψη 3μελούς Επιτροπής της ΕΣΕΚ στη ΔΕΔΔΗΕ  για την ενημέρωση του ΔΣ σχετικά με την πορεία της έγκρισης των όρων σύνδεσης με το δίκτυο.

¨       Σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης η οποία ορίστηκε για τις 9 Οκτωβρίου  και ώρα 18.30 μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, για την ενημέρωση των μελών για την πορεία του εγχειρήματος και την έναρξη της τελικής καμπάνιας εγγραφών και αγοράς μερίδων

¨       Υπογράφεται σύμβαση με τον προμηθευτή του εξοπλισμού.

¨       Ετοιμάζεται και δημοσιοποιείται η προκήρυξη έργων πολιτικού μηχανικού.

¨       Οργανώνονται διαπραγματεύσεις με Δασικούς συνεταιρισμούς με στόχο την υπογραφή σύμβασης.

¨       Προκηρύσσεται η συνεργασία με συνεργεία συγκέντρωσης αγροβιομάζας και υπογράφονται συμβάσεις.

¨       Υπογράφεται σύμβαση με τους Δήμους για την παράδοση της αστικής βιομάζας (κλαδονομή).

 

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιεργητές μπορούν να ενημερωθούν στα γραφεία της ΑΝΚΑ. ΑΕ  (Μεγ. Αλεξάνδρου 34, 1ος όροφος) καθώς επίσης και στα τηλέφωνα 2441042363, 2441074666.

 

 

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Απόστολος Κανδύλας

Πρόεδρος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγροτικός σύλλογος Παλαμά: «Όλοι οι αγρότες στο συλλαλητήριο»
Επόμενο άρθρο Β. Σουφλάκος: «Η οικονομική κρίση και η δράση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (μέρος 1ο)»