Ειδήσεις

Πίνακες Οργανικών Κενών – Πλεονασμάτων ανά σχολική μονάδα


Το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας με την με αριθ. 15/5-7-2016 πράξη του κατάρτισε πίνακες οι οποίοι περιέχουν αριθμητικά τα οργανικά κενά και πλεονάσματα (υπεραριθμίες) κατά κλάδο και σχολική μονάδα. Τα οργανικά κενά έχουν αλγεβρικό πρόσημο (-) οι δε υπεραριθμίες πρόσημο (+). Οι πίνακες είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης (http://dide.kar.sch.gr/site/)

Καλούνται όλοι/ες οι εκπ/κοί του ίδιου κλάδου και ειδικότητας, που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου είναι διαπιστωμένη η υπεραριθμία, να υποβάλουν δήλωση, εντός τριών εργάσιμων ημερών από Τετάρτη 6-7-2016 μέχρι και την Παρασκευή 8-7-2016, στη Γραμματεία του ΠΥΣΔΕ (Διάκου 15, 1ος όροφος, Γραφείο 3) και στην οποία να αναγράφεται αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως ονομαστικά υπεράριθμοι/ες.

Απαιτούνται τουλάχιστον 12 ώρες μαθημάτων Α’ ανάθεσης για να δοθεί οργανικό κενό. Όταν κάποιος/α έχει λιγότερες από 12 ώρες μαθημάτων Α’ ανάθεσης στο σχολείο της οργανικής του/της κρίνεται υπεράριθμος/η, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο άρθρο 14 του Π.Δ. 50/96 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 100/97.

Πώς γίνεται η κρίση της υπεραριθμίας; Καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί του ίδιου κλάδου ή ειδικότητας που ανήκουν οργανικά στο σχολείο όπου διαπιστώθηκε η υπεραριθμία, να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να κριθούν ως υπεράριθμοι/ες. Από όσους/ες εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να κριθούν ως υπεράριθμοι/ες, χαρακτηρίζονται υπεράριθμοι/ες αυτοί/ες που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο αριθμό μονάδων μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 16 του προαναφερθέντος Π.Δ. Π.χ. αν βγει μία θέση υπεραριθμίας και έχουν κάνει αίτηση να κριθούν 3, υπεράριθμος/η βγαίνει αυτός/ή που έχει τα περισσότερα μόρια μετάθεσης. Αν κανένας/καμία εκπ/κός δεν επιθυμεί να κριθεί υπεράριθμος/η, χαρακτηρίζεται ως υπεράριθμος/η εκείνος/η που τοποθετήθηκε οργανικά τελευταίος/α στη σχολική μονάδα.

Επισημαίνουμε πως η υπεραριθμία δεν πρέπει να τρομάζει τους/τις εκπαιδευτικούς σε αυτή τη φάση. Αφορά μόνο στην απόδοση νέων οργανικών θέσεων στις σχολικές μονάδες και ποτέ κανένας/καμία δεν χάνει με αυτόν τον τρόπο την οργανική του/της. Τον Σεπτέμβρη ακολουθείται διαφορετική διαδικασία για συμπλήρωση ωραρίου (Α’, Β’ και προσεχώς Γ’ αναθέσεις, μειώσεις ωραρίου λόγω θέσεων ευθύνης, αποσπάσεις), για την οποία θα σας ενημερώσουμε προσεχώς. Είναι δεδομένο πως αρκετοί/ές συνάδελφοι/ισσες θα μετακινηθούν τον Σεπτέμβρη για συμπλήρωση ωραρίου, με βάση τις πρόσφατες αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας, τις οποίες καταγράψαμε αναλυτικά σε προηγούμενο ενημερωτικό μας.

Τέλος τονίζουμε ότι είναι απαραίτητο να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Καρδίτσας (http://dide.kar.sch.gr/site/),  ώστε να έχετε συνεχή ενημέρωση για την χρονική εξέλιξη των διαδικασιών του ΠΥΣΔΕ  και τις απαραίτητες ενέργειες (αιτήσεις κλπ) οι οποίες πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα.

 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε υπηρεσιακό ή/και συνδικαλιστικό ζήτημα.

Καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη σε όλες και όλους.

Γεωργία Αμπατζή

Αιρετό τακτικό μέλος ΠΥΣΔΕ

ηλ.δ/νση: (geoampatzi@sch.gr)

 

Χρήστος Παπαστάθης

Αιρετό αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ

ηλ.δ/νση: (chrisnpapas@gmail.com)

Ενημερωτικό των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη, εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

Προηγούμενο άρθρο Οι Otherview στο Party Νεολαίας Δρακότρυπας
Επόμενο άρθρο Ο αριθμός 5… μέσα από διαφορετικά είδη φύλλων