Ειδήσεις

Παίζοντας με το νερό, φτιάχνεις πολύχρωμα κολλάζ και αραχνοΰφαντες δημιουργίες!!!


Με τρεις ωραίες δράσεις ξεκίνησε και η 4η εβδομάδα  των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη… και το ύφασμα αρχίζει με το ξετύλιγμα της κλωστής. Τα νήματα συναντούν το στημόνι στον αργαλειό και το υφαντό δημιουργείται.

Μια αράχνη προκομμένη με ταλέντα προικισμένη, είναι αράχνη με ραφείο έχει πάρει και πτυχίο!!! «Μια αράχνη μόνη… ψάχνει» είναι το βιβλίο της Λήδας Βαρβαρούση από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που διαβάσαμε στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου», ενώ πλέκαμε νήματα στον αυτοσχέδιο αργαλειό μας με υφάνσεις απλές και στολισμένες με χάντρες!!!

Παιχνίδια σε νερό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης συνοικίας «Αγίου Φανουρίου». Διαβάσαμε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας και ο τελευταίος Ιππόκαμπος, του φίλου μας Βαγγέλη Ηλιόπουλου, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στη συνέχεια μέσα σε μια μεγάλη φουσκωτή πισίνα και γεμάτη με νερό και πολλά ψαράκια, τα παιδιά ψάρεψαν με την καρδιά τους, προσπαθώντας να βγάλουν όσα πιο πολλά ψάρια μπορούσαν για να κερδίσουν το καλοκαιρινό έπαθλο έκπληξη!!!

«Ο κήπος του Ματίς», το πολύ όμορφο βιβλίο της Samantha Friedman από τις εκδόσεις Μέλισσα, έγινε η αφορμή για ένα δημιουργικό πρωινό στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά».

Τα παιδιά με κομμάτια (ρετάλια) από πολύχρωμα χαρτιά και χαρτόνια, έφτιαξαν τους δικούς του κήπους, θάλασσες, λιβάδια με κολλάζ πάνω σε χαρτιά Α3 και με τα κομμάτια που περίσσεψαν, έφτιαξαν δύο πανέμορφα ομαδικά κολλάζ που στολίζουν τους τοίχους της βιβλιοθήκης μας!!!
Τη συγκεκριμένη δράση σχεδίασε η κοινωνιολόγος Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου για το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα… έχουμε θέμα».

            Την Τρίτη 21 Ιουλίου, οι όμορφες δραστηριότητες συνεχίζονται στις παρακάτω παιδικές βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» – Τα ζάρια λένε ιστορίες με αρχή και τέλος. Δίνουμε στα παιδιά την αρχή και το τέλος μιας ιστορίας και μετά με τη βοήθεια των εικονοζαριών του Rory, φτιάχνουμε τη δική μας ταξιδιωτική και περιπετειώδη ιστορία!!!

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» – Ο κήπος του Matisse. Διαβάζουμε το πολύ όμορφο βιβλίο της Samantha Friedman «ο κήπος του Matisse” από τις εκδόσεις Μέλισσα. Με αφορμή τις δημιουργίες του καλλιτέχνη μέσα από το βιβλίο, με πολύχρωμα χαρτιά, φτιάχνουμε τα δικά μας κολλάζ!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» – Ίχνη σε αλεύρι και νερό. Με απλά καθημερινά υλικά και τρόφιμα, όπως ένα σακουλάκι αλεύρι, μια λεκάνη με νερό και μερικά φασόλια, παίζουμε με τα παιδιά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά παιχνίδια!!!

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!

Προηγούμενο άρθρο Με τα μεγάλα λόγια δεν ποτίζονται οι καλλιέργειες
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου