Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου : «Ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα»


Με εντυπωσιακή συμμετοχή μικρών και μεγάλων, γιορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά στην κεντρική πλατεία της πόλης μας η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, την Πέμπτη 23 Απριλίου.

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καρδίτσας και οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. για μια ολόκληρη μέρα μετέτρεψαν την Κεντρική πλατεία  της πόλης σε «Ράμπλα» (γνωστός πεζόδρομος της Βαρκελώνης) και γιόρτασαν «την ημέρα του ρόδου», με σύνθημά τους, το «ένα λουλούδι για τη φιλία, ένα βιβλίο για πάντα».

Τάξεις σχολείων, ανώνυμοι κι επώνυμοι πολίτες, φορείς της πόλης, βιβλιοπωλεία, μικροί και μεγάλοι, μ’ ένα βιβλίο στο χέρι, από τις 10 το πρωί έως και τις 8 το απόγευμα της Πέμπτης 23 Απριλίου, ενίσχυσαν την προσπάθεια των βιβλιοθηκών για τον εμπλουτισμό τους και ως αντάλλαγμα πήραν ένα όμορφο τριαντάφυλλο, προσφορά των Φυτωρίων Συκεώνα – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώσαμε περίπου 400 βιβλία, για μικρούς και μεγάλους, που σύντομα θα πάρουν τη θέση τους στα ράφια των βιβλιοθηκών μας και δώσαμε ως αντάλλαγμα περίπου 280 τριαντάφυλλα!!! Παράλληλα μας πρόσφεραν οι τάξεις των σχολείων και διάφορες δημιουργίες τους σχετικά με το βιβλίο.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας με όμορφες μελωδίες, αργά το απόγευμα έκλεισε αυτή την όμορφη μέρα που μας δίνει την ελπίδα, ότι του χρόνου θα πάει ακόμη και καλύτερα και θα γεννηθεί ένας νέος πολιτισμικός θεσμός στην Καρδίτσα.

Ως προσωπικό των βιβλιοθηκών, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας το Δήμαρχο Κύριο Φώτη Αλεξάκο που με την παρουσία του έδωσε αίγλη στη γιορτή μας, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κύριο Κώστα Ψημμένο, που ήταν αυτός που από την αρχή αγκάλιασε την ιδέα μας και μας βρήκε το χορηγό των λουλουδιών, τα Φυτώρια Συκεώνα – Δ. Στρογγύλης & ΣΙΑ Ο.Ε. για τα λουλούδια που μας πρόσφερε και τη στήριξη που είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μη φύγει κανείς χωρίς τριαντάφυλλο, την τεχνική υπηρεσία του Δήμου καρδίτσας και το προσωπικό του Δ.Ο.Π.Α.Κ. , την Αντιδήμαρχο Κυρία Ελένη Αντωνίου, τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Κύριο Μιχάλη Τάντο, τον Αντιπρόεδρο Κύριο Κώστα Γαλανόπουλο, το ζωγράφο του Κέντρου ορίζοντες Ηλία Τσουμάνη για τα πανό που μας έφτιαξε, τους νέους του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες, την ΑΝ.ΚΑ., τα βιβλιοπωλεία της πόλης που μας στήριξαν κι αυτά με δωρεά βιβλίων, το φωτογράφο Κύριο Μάριο Παπαγεωργίου για τις ωραίες φωτογραφίες της εκδήλωσης, την Ένωση Επιστημόνων Καρδίτσας, τον Αρχιμουσικό Κύριο Νίκο Μπανιά και τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής, τον τοπικό έντυπο και Ηλεκτρονικό τύπου, που μέσα σε μόλις 2-3 μέρες πρόβαλε με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωσή μας και φυσικά το μεγαλύτερο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μας πάει στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά που μας επισκέφτηκαν και σ’ όλους τους πολίτες που τους άγγιξε η όμορφη πρωτοβουλία μας.

Για το τέλος κρατάμε το σύνθημα των παιδιών του 1ου & 12ου Δημοτικών Σχολείων «Μ’ ένα βιβλίο στο πλευρό μου, ποτέ δε χάνω τον καιρό μου» με την ελπίδα ότι και αυτό το καλοκαίρι θα διαβάσουμε ακόμη παραπάνω και του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο πολλοί αυτοί που θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια  Ημέρα Βιβλίου!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Κατατέθηκε αναφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων
Επόμενο άρθρο Δωρεά απινιδωτή από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας στο Αθλητικό Κέντρο