Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου – Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα


Σαν σήμερα, 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλοι συγγραφείς: ο Ισπανός Miguel de Cervantes, συγγραφέας του Δον Κιχώτη, του βιβλίου που έχει την τιμητική διάκριση του «καλύτερου λογοτεχνικού έργου που γράφηκε ποτέ» και ο Άγγλος δραματουργός William Shakespeare.

Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή γιορτάζεται «η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων», μία τοπική παραλλαγή της Γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, που συνδυάζεται με την εορτή του προστάτη της περιοχής, Αγίου Γεωργίου.

Με το σύνθημα «Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη, ένα βιβλίο για πάντα», ο άνδρας θα χαρίσει στην αγαπημένη του ένα τριαντάφυλλο κι αυτή θα του το ανταποδώσει με ένα βιβλίο.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, ο περίφημος δρόμος της Βαρκελώνης «La Rambla», η πιο ζωντανή γωνιά της πόλης, «ο μόνος δρόμος, που δεν ήθελα να τελείωνε ποτέ», όπως είχε πει κάποτε ο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.

Εκτιμάται ότι μόνο την ημέρα αυτή διακινούνται στην Βαρκελώνη 500.000 βιβλία

και 4 εκατομμύρια τριαντάφυλλα!!!

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. θέλοντας να μεταφέρουν το εορταστικό αυτό κλίμα και στην πόλη μας, σήμερα 23 Απριλίου, στις παιδικές Βιβλιοθήκες «Παυσιλύπου», συνοικίας «Αγίου Νικολάου» και συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα», από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, θα περιμένουν όλους τους φίλους τους να χαρίσουν σε αυτές από ένα βιβλίο και να το ανταποδώσουν μ’ ένα τριαντάφυλλο.

Ένα τριαντάφυλλο για την αγάπη που μας δείχνετε αυτά τα 27 χρόνια λειτουργίας μας, ένα βιβλίο για πάντα!!!

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στα 180 μ. φέτος το κοντοσούβλι στην Πεζούλα - Το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος
Επόμενο άρθρο Απάντηση σε καταγγελία καθηγητών