Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – Δράση του Κ.Π.Ε. Μουζακίου


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5η Ιουνίου που στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για θέματα περιβάλλοντος, το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα και με την υπ’ αριθμ. Φ13/68892/Δ7 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. πραγματοποίησε σε συνεργασία με τη δασκάλα κ. Μπαντή Όλγα δράση μέσω τηλεδιάσκεψης με τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού. Στη δράση συμμετείχαν και οι μαθητές/τριες του νηπιαγωγείου με την εκπαιδευτικό κ. Καρανάσιου Φωτεινή, ενώ την τεχνική υποστήριξη έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Κωφός Στέλιος.

Στην αρχή ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου χαιρέτησε την πρωτοβουλία και είχε την ευκαιρία να ακούσει τους μαθητές να του θέτουν ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την προβολή του φυσικού κάλλους της Αργιθέας, τη λήψη πρωτοβουλιών για ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τις ΑΠΕ, τη διατήρηση του οικοσυστήματος, την αποφυγή μόλυνσης του νερού, την αξιοποίηση των πηγών και την ανάδειξη των νερόμυλων της περιοχής. Κλείνοντας ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο δικαίωμα να ζούμε όλοι σε ένα βιώσιμο περιβάλλον και τόνισε χαρακτηριστικά ότι αυτό είναι στην ουσία η σημαντικότερη κληρονομιά που αφήνουμε στις επόμενες γενιές…

Στη συνέχεια μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Μουζακίου έκαναν εισαγωγή στο θέμα «νερό» και ειδικότερα στις χρήσεις του, στη ρύπανση και στην εξοικονόμησή του. Οι μαθητές παρακολούθησαν σχετική εισήγηση και συμμετείχαν σε παιχνίδι επιλογών σχετικά με την εξοικονόμηση νερού. Στη συνέχεια άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον το παραμύθι του Αντώνη Δημητρακόπουλου «η Δροσοσταλίδα» κάνοντας στη συνέχεια πολύ εύστοχα σχόλια και ερωτήσεις.

Ήταν πραγματικά μια ενδιαφέρουσα συνάντηση, αφού οι μαθητές και μαθήτριες του πιο απομακρυσμένου σχολείου της Καρδίτσας έχουν πλέον, με τη βοήθεια της δασκάλας τους, εξοικειωθεί με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη βδομάδα με θέμα σχετικό και πάλι με την προστασία της βιοποικιλότητας, μιας και τη φετινή χρονιά το θέμα – σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Η Ώρα της Φύσης» και εστιάζει στη βιοποικιλότητα.

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τις ελιές
Επόμενο άρθρο Άμεση ανταπόκριση στα προβλήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας