Παιδικές Βιβλιοθήκες : Αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου 1821


Αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου του 1821, ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Μιλήσαμε στα παιδιά για τη σημασία της επανάστασης, για τα γεγονότα από το ξεκίνημά της έως και τη σύσταση του Ελληνικού Κράτους και ξεφυλλίσαμε βιβλία σχετικά με την επανάσταση και τους ήρωές της.

Συμπληρώσαμε μαζί με τα παιδιά ένα εκπαιδευτικό εντυπάκι με κρυπτόλεξα, αντιστοιχίσεις και σταυρόλεξα σχετικά με την επανάσταση και στο τέλος όλοι μαζί φτιάξαμε τσολιαδάκια κι όμορφες μολυβοθήκες με θέματα της 25ης Μαρτίου.

Ο Απρίλιος θα είναι γεμάτος από δράσεις για τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, μια και υπάρχουν δύο σημαδιακές ημέρες για το βιβλίο, η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου.

Ενδιάμεσα έρχεται και η μεγάλη γιορτή του Πάσχα, όπου την Κυριακή των Βαΐων στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» σε συνεργασία με το 3ο ΚΔΑΠ του Δήμου Καρδίτσας (Γιολδάση), θα φτιάξουμε, όμορφα Πασχαλινά φαναράκια για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν.

Προηγούμενο άρθρο 25 Mαρτίου 1821: Κορυφαία στιγμή της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας ιστορίας
Επόμενο άρθρο Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο λαός μόνο με τον αγώνα του θα κατακτήσει όσα του ανήκουν!