Ειδήσεις

Παιδικές Βιβλιοθήκες: Το ημερολόγιο του Ιουλίου


Ξεκίνησε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,   η τρίτη εβδομάδα, της 7ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας ήταν: Το ημερολόγιο του Ιουλίου. Η μέρα ήταν αφιερωμένη στην αξιολόγηση των δράσεων του Ιουνίου και στην ανανέωση του πίνακα των δεδομένων των βιβλιοθηκών μας.

Διαβάσαμε αποσπάσματα από «περιπέτειες του Μικρού Νικόλα» του Rene Goscinny από τις εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, ώστε να «ανακαλύψουν» τα παιδιά τα δεδομένα που μας δίνουν τα βιβλία. Θυμήθηκαν τα παιδιά τα εργαστήρια του μήνα Ιουνίου, εκφράζοντας την άποψη τους για τα εργαστήρια που τους άρεσαν περισσότερο. Στη συνέχεια, μιλήσαμε για τις δράσεις που «μας περιμένουν» τον Ιούλιο και ανακαλύψαμε τη σχετική βιβλιογραφία σ’ ένα συναρπαστικό κυνήγι θησαυρού στα ράφια της βιβλιοθήκης!!!

. Τέλος, το κάθε παιδί συμπλήρωσε το προσωπικό του ημερολόγιο και παρουσίασε τα δεδομένα του στα άλλα παιδιά.

Την Τρίτη 3  Ιουλίου, οι δράσεις της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, συνεχίζονται στις παιδικές βιβλιοθήκες συνοικίας Λάκας Μαντζάρα, Αγίου Νικολάου και Παυσιλύπου, με θέμα: «Φωτογραφημενα» δεδομενα: Τα ρούχα. Οι φωτογραφίες γίνονται υλικό για να καταγράψουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει. Γίνονται αφετηρία για να παρατηρήσουμε τα ρούχα ανθρώπων από άλλες εποχές και άλλα μέρη.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Όσοι θέλουν ν’ αφήσουν το «στίγμα» του και να συμμετέχουν ως εθελοντές στην καλοκαιρινή μας περιπέτεια, δεν έχουν παρά να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο παρακάτω link : https://goo.gl/forms/UsoM82muyS2rERKl1

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Εορτή των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση για το δρόμο Παλιούρι- Ι.Μ. Αγ. Ιωάννη