Ειδήσεις

Παιδικοί Κοινωνικοί Βιολογικοί Κήποι στο Αγρόκτημα Βασιλάκου


  1. Μια πρωτοποριακή δράση για τα μικρά παιδιά, έχει ξεκινήσει από την άνοιξη του 2013 στο αγρόκτημα Βασιλάκου, η οποία συνεχίζεται  και φέτος για έκτη χρονιά. Πρόκειται  για καλλιέργεια βιολογικών κήπων από  μικρά παιδιά ηλικίας από 5 μέχρι 12 χρόνων. Εκχωρείται δωρεάν  έκταση 3-4 τετραγωνικών μέτρων, για κάθε παιδάκι, όπου με την καθοδήγηση υπεύθυνων του αγροκτήματος και τη βοήθεια των γονιών τους,  καλλιεργούν ανοιξιάτικα   φυτά, κυρίως ντομάτα, μελιτζάνα και πιπεριά.  Τα μικρά αυτά τεμάχια γης που μπορεί να φτάσουν τα 30, είναι ατομικά για κάθε παιδί, και είναι συγκεντρωμένα όλα  στο ίδιο μέρος. Πρόκειται δηλαδή για μια ομαδική δράση των παιδιών, που αποτελεί παιχνίδι, ψυχαγωγία, εκπαίδευση, επαφή με τη γη και γνωριμία με την τεχνική καλλιέργειας των φυτών.
  2. Η έκταση, οι σπόροι, τα φυτά, οι τεχνικές οδηγίες, τα λάστιχα με σταγόνα και το νερό ποτίσματος, η χρήση εργαλείων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται, παρέχονται όλα δωρεάν, χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση για τους γονείς των παιδιών. Τα τελικά λιγοστά προϊόντα που παράγονται ανήκουν στα ίδια τα παιδάκια, τα οποία κατά την συγκομιδή χαίρονται και απολαμβάνουν τους κόπους τους.
  3. Η επίσκεψη και οι εργασίες στους κήπους από τα παιδάκια μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε ημέρα και ώρα βολεύει το κάθε παιδάκι και γονιό, ενώ κάθε Κυριακή απόγευμα θα γίνεται ομαδική προσέλευση των παιδιών όπου με την καθοδήγηση υπεύθυνων του κτήματος θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες εργασίες.
  4. Το πότισμα θα γίνεται με λάστιχα σταγόνας και με ευθύνη των υπεύθυνων του Αγροκτήματος.
  5. Σπορά σε δοχεία και στο έδαφος θα γίνει το Σάββατο 24 Μάρτη 2018 ώρα 5.00 το απόγευμα. Τα παιδάκια θα πάρουν τα δοχεία στο σπίτι τους για παρακολούθηση του φυτρώματος.

Η φύτευση στους παιδικούς κήπους  θα γίνει την Κυριακή 29 Απρίλη ώρα 6.00 το απόγευμα.

  1. Δίπλα ακριβώς από τους παιδικούς κήπους, υπάρχει βοτανικός κήπος, σε έκταση 200 τ.μ. με αρκετά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εξοικειωθούν με το θαυμαστό κόσμο των βοτάνων και της βοτανοθεραπείας.

 

  1. Κάθε ενδιαφερόμενος γονιός, μπορεί από τώρα να έρθει σε επαφή με το αγρόκτημα και να δηλώσει συμμετοχή για τα παιδιά του.
  2. Η όλη προσπάθεια των παιδικών κήπων, που  αποβλέπει στην γνωριμία και την επαφή των μικρών παιδιών με την γη και την καλλιέργειά της,  είναι μια προσφορά του Αγροκτήματος Βαιλάκου.
  3. Μεταφέρετε την είδηση σε φίλους και γνωστούς σας.

Αγαπώ και Φροντίζω τη Γη

Για επικοινωνία:  τηλ. 2441021000 και κιν. 6976017907, e-mailagroktima@sokratisvasilakos.gr , ιστοσελίδα: www.sokratisvasilakos.gr

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στην Καρδίτσα ο πρώην βουλευτής της ΛΑΕ Θανάσης Πετράκος
Επόμενο άρθρο Μέτρα στήριξης για τους ορεινούς Δήμους από την ΚΕΔΕ