Παλιά Επαγγέλματα και κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών


Δύο πολύ όμορφες δράσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα παιδιά της πόλης μας το περασμένο Σαββατοκύριακο στην παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Το Σάββατο το πρωί, συμμετείχαμε στο φεστιβάλ ρετρό «Μέρες Ραδιοφώνου» που γινόταν στην πόλη μας με τη δράση, «παλιά επαγγέλματα ζωντανέψτε!!!». Διαβάσαμε το πολύ ωραίο ομότιτλο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη, μιλήσαμε για επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο, όπως ο καρβουνιάρης, ο φανοκόρος, νερουλάς, κ.α. αλλά και γι’ αυτά που ξαναήρθαν στην επικαιρότητα, όπως η μοδίστρα και ο τσαγγάρης.

Στη συνέχεια παίξαμε με τα παιδιά ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού, που πολύ το χάρηκαν και τελειώσαμε με θεατρικό παιχνίδι, αναπαριστώντας παλιούς επαγγελματίες.

Την Κυριακή το πρωί, σε συνεργασία με το 1ο ΚΔΑΠ Δήμου Καρδίτσας, η εκπαιδευτικός Κυρία Κατερίνα Παυλάκη, έδειξε στα παιδιά τρόπου να βάψουν με Χριστουγεννιάτικες αναπαραστάσεις μικρά γυάλινα μπουκάλια που μας πρόσφεραν τα ουζερί «Καπηλειό» στην οδό Τρικάλων και «Κοράλλι» στην πλατεία Δικαστηρίων.

Τα παιδιά ξεπέρασαν τόσο σε αριθμό, όσο και σε δημιουργικότητα, όλες τις προσδοκίες μας, φτιάχνοντας αριστουργήματα πάνω στο γυαλί!!!

Μέσα στο μπουκάλι του, το καθένα από τα παιδιά, έβαλε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του και με τις δημιουργίες τους, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στις 4:30 το απόγευμα, θα στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας «Δημ. Γιολδάση» !

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ μέχρι 31.01.2015
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας για την απεργία της Πέμπτης