Παλιά και νέα επαγγέλματα και η μέρα των σκληρών και των μαλακών στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου


Συνεχίστηκε την Τετάρτη, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2014 που οργανώνει η αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «FutureLibrary», με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» η εκπαιδευτικός Ντίνα Βλαχούτα, διάβασε στα παιδιά τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου, «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου, «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί».

Μίλησαν με τα παιδιά για το ιδιαίτερο αυτό νυκτόβιο ζωάκι και τις συνήθειές του και στη συνέχεια έφτιαξαν όμορφες κατασκευές σκαντζόχοιρων με χαρτόνι, φύλλα των δέντρων κι άλλα υλικά, τις οποίες πήραν τα παιδιά μαζί τους για να στολίσουν μ’ αυτές τα δωμάτιά τους.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», η εθελόντρια Βάσω Μαλλιαρού, διάβασε στα παιδιά το πολύ ωραίο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη «Παλιά επαγγέλματα ζωντανέψτεεε…!».

Αμέσως μετά τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού των παλιών επαγγελμάτων, τα οποία τα ενθουσίασε, αλλά και μέσα από το παιχνίδι, γνώρισαν όλα τα επαγγέλματα που έχουν χαθεί, αλλά κι άλλα που πήραν τη θέση πολλών από αυτά.

Στο τέλος με τη βοήθεια και της θεατρολόγου μας Χριστίνας Βήτα, τα παιδιά δραματοποίησαν παλιούς και νέους επαγγελματίες (Εφημεριδοπώλη, Παρουσιαστή Ειδήσεων, Λούστρο) και ήταν τόσο πειστικά στους ρόλους τους, που ξεπέρασαν ακόμη και τον … Βασιλάκη Καΐλα!!!

Για το αργά το βράδυ ήταν προγραμματισμένη η χαρτογράφηση του νυχτερινού ουρανού στο γήπεδο του Καλλιθήρου, με τη συνεργασία και του Μορφωτικού Συλλόγου Καλλιθήρου και φυσικά της Κοινοτικής – Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλλιθήρου (θα υπάρξει ξεχωριστό δελτίο τύπου με φωτογραφικό υλικό από τη συγκεκριμένη εκδήλωση).

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία 2014 συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη, σε 3 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Μια μέρα με σούπερ ήρωες

Σχεδιάζουμε τους δικούς μας σούπερ δυνατούς ήρωες: τι ιδιότητες έχουν, τι ρούχα φοράνε, πώς μοιάζουν. Στο τέλος φτιάχνουμε τις στολές μας σούπερ ηρώων και οργανώνουμε μια παρέλαση.

Για παιδιά 5 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας “Αγίου Νικολάου”

 

Η μέρα των σκληρών και των μαλακών – η μέρα των σκαντζόχοιρων

Διαβάζουμε τα βιβλία της Ελένης Πριοβόλου  «Ο Τρυφεράκανθος» και της Ιωάννας Γιαννακοπούλου «Ο σκαντζόχοιρος που ξέχασε να φοβηθεί» και στο τέλος φτιάχνουμε το δικό μας σκαντζόχοιρο.

Για παιδιά 7 – 15 ετών. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου”.

 

Όλες οι δράσεις ξεκινούν στις 11 το πρωί.

 

20:30 – 22:00, το βράδυ

Ο Βωβός κινηματογράφος και ο κινηματογράφος που μιλάει…

Προβολή ταινίας με τους «Χοντρό – Λιγνό» (το τρομερό αντίθετο ανθρώπινο δίδυμο).

Για μικρούς και μεγάλους. Στην Παιδική Βιβλιοθήκη  “Αγγελική Βαρελλά” πλατείας “Δημ. Γιολδάση”

 

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά από 7 ετών και πάνω.

Παιδιά μικρότερα των 7 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Φέτος το καλοκαίρι… «Ότι κι αν σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»!!!

 

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Στο Δήμο Καρδίτσας οριστικά τα στρατόπεδα Κιούση και Λουμάκη