Ειδήσεις

ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Να σηκώσουμε παντού μπλόκα αγώνα


Την ώρα που από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός έδινε εξετάσεις στο κεφάλαιο για το πώς θα υπηρετήσει ακόμα καλύτερα την κερδοφορία του εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συναίνεση του λαού στην πολιτική, που τσακίζει τη ζωή και τα δικαιώματά του, οι χιλιάδες διαδηλωτές που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους έστελναν αποφασιστικό μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα, για να έρθουν στο προσκήνιο οι σύγχρονες εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Απέναντι στις εξαγγελίες για:

  • νέες παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο, μαζί με διαβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ολοκληρώσει ταχύτατα την τρίτη «αξιολόγηση» και να κάνει ακόμα πιο ευνοϊκό το περιβάλλον για την «επιχειρηματικότητα» και την προσέλκυση επενδύσεων.
  • «νέο παραγωγικό μοντέλο», στην προσπάθειά του να συσκοτίσει ότι πρόκειται για το ίδιο παλιό και γνωστό «μοντέλο», που θεμελιώνεται στην εκμετάλλευση και το ξεζούμισμα των εργαζομένων για την κερδοφορία του κεφαλαίου.
  • «ανάκτηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης», που εδραιώνεται στα ερείπια των εργασιακών δικαιωμάτων, των ατελείωτων αντεργατικών μέτρων, που διατηρεί και επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τσακίζουν την εργατική τάξη, γενικεύουν την ευελιξία και τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, κάνουν τους χώρους δουλειάς εργασιακά γκέτο.
  • ταχύτατη ολοκλήρωση της τρίτης «αξιολόγησης», προκειμένου να μην διασαλευτεί το θετικό για την καπιταλιστική οικονομία κλίμα, όπως και διευκόλυνση των επενδύσεων.
  • Ενεργότερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ισχυρή απάντηση στην κυβέρνηση, στην ΕΕ, στο κεφάλαιο και όλες τις δυνάμεις, που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική του, έστειλαν το απόγευμα του Σαββάτου χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, νέοι και νέες, που συμμετείχαν στο μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στα εγκαίνια της ΔΕΘ με κεντρικό σύνθημα «Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας, αγώνας κι αντεπίθεση η επιλογή μας».

Το μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο του Σαββάτου, σε συνδυασμό με το πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα, που πραγματοποίησαν για την επιτυχία του οι ταξικές δυνάμεις τις προηγούμενες μέρες, αποτελεί αφετηρία για νέες μεγάλες εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις, εφόδιο για παραπέρα άνοδο των ταξικών αγώνων.

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι απαντούν αγωνιστικά στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για:

  • μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
  • επαναφορά των ΣΣΕ και αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.
  • μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία, που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα.
  • Μπλόκο στους πλειστηριασμούς.
  • συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς
  • δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία για όλους

Έχουμε τη δύναμη, συγκεντρώνουμε την εμπειρία, αντλούμε διδάγματα από τους πρόσφατους αγώνες μας. Οι φετινοί αγώνες ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας των εργαζομένων με τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους αγρότες, τη νεολαία, τις γυναίκες. Με τις μεγάλες απεργίες, τα συλλαλητήρια, τα μπλόκα των αγροτών, το εργατικό – λαϊκό κίνημα έδειξε ότι είναι όρθιο, ζωντανό, μαχητικό, παρά τις δυσκολίες.

Αυτό το κίνημα μπορεί να ανασυνταχθεί, να γίνει πιο μαχητικό και ρωμαλέο, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους. Αυτήν τη συμμαχία έχει ανάγκη ο λαός, τη συμμαχία, που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων.

Όπως επίσης έχει ανάγκη από ένα εργατικό – λαϊκό κίνημα ανατροπής και όχι ένα κίνημα εκφυλισμένο, μακριά από τις ανάγκες και τους καημούς των εργαζομένων, απαξιωμένο, που θα σέρνεται κάθε φορά πίσω από κυβερνητικές εναλλαγές και τις θέσεις της μεγαλοεργοδοσίας. Αυτό κάνει η ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), η πλειοψηφούσα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, συνολικά ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός σε κάθε κλάδο. Δεν λένε κουβέντα για ΣΕΒ και ΕΕ, στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα, το εκφράζουν ανάγλυφα στα αιτήματά τους.

Καλούμε σε αποφάσεις για γενική απεργία, όταν η κυβέρνηση φέρει νομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να χτυπήσει τα συνδικάτα, να βάλει φίμωτρο στη φωνή της εργατικής τάξης.

Να σηκώσουμε παντού μπλόκα αγώνα σε αυτήν την πολιτική έως την ανατροπή της.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης του οδικού άξονα Καρδίτσας – Μητρόπολης
Επόμενο άρθρο Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Κορώνης