ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Οι μάσκες έπεσαν για το επίδομα των 176 € στους εργαζόμενους στο νοσοκομείο


 Παρά την πρωτόδικη δικαστική απόφαση για χορήγηση του επιδόματος των 176 € στους εργαζόμενους του νοσοκομείου Καρδίτσας, η πλειοψηφία του Διορισμένου Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου διαφώνησε και παρέπεμψε το θέμα στο εφετείο.

 Έωλα ήταν τα επιχειρήματα των τεσσάρων (4) διορισμένων μελών του Δ.Σ του Νοσοκομείου που προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την στάση τους υπέρ αυτής της απόφασης. Περίεργη ήταν και είναι η θέση των εκλεγμένων της ΠΑΣΚΕ Νοσοκομείου που δια στόματος του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων πήρε την ίδια θέση με την διορισμένη διοίκηση και μάλιστα με τα ίδια επιχειρήματα. Ο δε Γραμματέας του Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ) ζήτησε και πέτυχε δύο φορές την αναβολή της συζήτησης του θέματος για να ενημερωθεί τάχα η διοίκηση του Νοσοκομείου από τον δικηγόρο του Συλλόγου. Το περίεργο είναι ότι το Νοσοκομείο έχει δικό του Νομικό Σύμβουλο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου δεν εμφανίστηκε στις 2 – 3 συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Νοσοκομείου που συζητιόταν το θέμα. Το αποτέλεσμα των αναβολών ήταν τελικά η παραπομπή του θέματος στο εφετείο – ή μήπως ήταν προαποφασισμένο να γίνει έτσι;

Υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 4: ο διορισμένος διοικητής (Ματθαίος Ευθυμίου, που τέθηκε πρόσφατα σε αργία από το υπουργείο), ο διορισμένος υποδιοικητής (Γούλας Στ. – πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος μάλιστα πρωτοστάτησε στην παραπομπή), η διορισμένη Διευθύνουσα του Νοσηλευτικού Προσωπικού (Παπαδοπούλου – Στεργίου Π.) και το διορισμένο μέλος  Καρατσιώρης Μ. (γεωπόνος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ).

Υπέρ της άμεσης καταβολής ψήφισαν 3: ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γιατρών του Νοσοκομείου (Αθανασίου Κ. – γιατρός στο Νοσοκομείο), ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο νοσοκομείο (Ευαγγελογιάννης Τ.) και το διορισμένο μέλος (Ταξιάρχης Α. – πρόεδρος σωματείου ΟΤΑ).

Είναι φανερό συνάδελφοι ότι μας κοροϊδεύουν. Κάθε φορά στις συνεστιάσεις του Συλλόγου οι βουλευτάδες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. έρχονται να διαφημιστούν, κάνουν δηλώσεις και δίνουν υποσχέσεις, αλλά μετά αδιαφορούν για τις αγωνίες μας και μας ‘’ξεχνούν” ψηφίζοντας τα αντιλαϊκά μνημόνια, τις περικοπές, την αύξηση του ωραρίου, την κατάργηση μονάδων του Νοσοκομείου και ένα σωρό άλλα μέτρα σε βάρος μας.

Μην τους πιστεύετε πια και αυτούς και τους συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ που έχουν την πλειοψηφία στο σωματείο μας, κάντε τους πέρα.

Ποδηματάς Βαγγέλης, μέλος του Δ.Σ. Εργαζομένων Νοσοκομείου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, εκλεγμένος με την Α.Σ.Υ. (ΠΑΜΕ)
 

Προηγούμενο άρθρο Η κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας παρουσιάζουν το «ΣΚΥΛΟΣΠΙΤΟ»
Επόμενο άρθρο Στην 3η έκθεση τοπικών προϊόντων, προορισμών και υπηρεσιών η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας