ΠΑΜΕ ΟΤΑ Καρδίτσας: Να και ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός


Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Καρδίτσας πάρθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση να συμμετάσχει στο «παλλαϊκό» συλλαλητήριο όπως το ονομάζει δηλαδή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. γιατί ακριβώς; Μα για να στηρίξουν οι εργαζόμενοι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την αξιοπρέπεια, και για μερικά ακόμα «λεβέντικα»!!! Την πρόταση στήριξαν οι συνδικαλιστές της πρώην ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ( σημερινοί τάχα ανεξάρτητοι), ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε λοιπόν ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός!!! Οι πρόσφατα ανανήψαντες «Πασόκοι», νυν «φιλοΣυριζαίοι», η αριστερή «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η «επάρατος», δεξιά όλοι μαζί. Σαν από παλιά όταν ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ τότε στήριζαν τις προσπάθειες των κυβερνήσεων για την σωτηρία της πατρίδας. Η συναίνεση των υπόλοιπων πλην ΣΥΡΙΖΑ, συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΔΣ στη συγκεκριμένη απόφαση “Συμπαράστασης” μοιάζει αναπάντεχη, αλλά δεν είναι. Ακολουθούν την πεπατημένη του παλιού εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Θέτουν το κίνημα στην υπηρεσία της εκάστοτε κυβέρνησης και της κυρίαρχης τάξης.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ, φυσικά διαφώνησε καταθέτοντας, στους εργαζόμενους στους δήμους του νομού -και όχι στους εντεταλμένους κυβερνητικούς συνδικαλιστές- το σκεπτικό της άρνησής της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός -όποια προβιά και αν φορά- μας καλούν να κάνουμε δικά μας αιτήματα και να υπερασπιστούμε τι; Την ¨σκληρή» διαπραγμάτευση λένε. Για ποιόν γίνεται αυτή η διαπραγμάτευση; Για τις δικές μας ανάγκες; Για να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα; Για να έχουμε ασφάλιση, μόνιμη σταθερή δουλειά; για να σταματήσουν οι απολύσεις; οι διαθεσιμότητες; οι ιδιωτικοποιήσεις τομέων της ΤΑ; όχι φυσικά. Τα είδατε πουθενά γραμμένα αυτά; Ψίχουλα πετούν στους εξαθλιωμένους που θα τα πάρουν όταν και αν τα δώσουν- από εμάς. Για τα συμφέροντα της μιας μερίδας του κεφαλαίου απέναντι στην άλλη διαπραγματεύονται. Μαζί τους ο ΣΕΒ, η Γ. Αγγελοπούλου, ο Μπαλτάκος, ο Α. Σπίνος της Χρυσής Αυγής, ο Αιγιαλείας Αμβρόσιος καλούν σε εθνική προσπάθεια, τους ακούσατε, τους διαβάσατε. Λέτε να έχουν χάσει το μυαλό τους και να στηρίζουν την κυβέρνηση όλοι αυτοί αν όντως ήταν αντίθετη με τα συμφέροντα τους;

Η ΔΑΣ ΟΤΑ, καλεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να μη γίνουν ντεκόρ σε ένα πόλεμο που δεν είναι δικός τους. Να μην υιοθετήσουν τις ανάγκες και τα θέλω των εκμεταλλευτών ως δικές τους ανάγκες. Να μη χαμηλώσουν τον πήχη των απαιτήσεών τους. Να μη διαγράψουν τίποτα από τα χαμένα. Να απαιτήσουν κι όσα ακόμα δικαιούνται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Να σηκώσουν τη δική τους ταξική σημαία και με αυτή να διαδηλώνουν για τη μονομερή κι ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τα σιδερένια δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και νοικοκύρη στον τόπο του.

Καμιά αναμονή. Καμία περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση, όπως δεν έδωσαν οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, η ΕΕ, το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ της εργαλειοθήκης και κάθε είδους πλουτοκράτες.

 Γι’ αυτό καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο συνέδριο της ομοσπονδίας αντιπροσώπους μαχητές και συνεπείς στις διεκδικήσεις του κλάδου και όχι αυτούς που υποτάσσουν το κίνημα στις εκάστοτε κυβερνητικές εντολές. Να αλλάξουν τους συσχετισμούς ενισχύοντας την ΔΑΣ ΟΤΑ παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ Καρδίτσας έκοψε την πίτα του
Επόμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: 'Οσα δεν ειπώθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις