ΠΑΜΕ ΟΤΑ : Όταν ξεσκεπάζονται οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, ενοχλούνται


Η ΔΑΣ ΟΤΑ (παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ) απευθύνεται για μια ακόμα φορά στους συναδέλφους εργαζόμενους στους δήμους του νομού, αλλά και σε κάθε καλοπροαίρετο καρδιτσιώτη και καρδιτσιώτισσα και τους καλεί να σκεφτούν πολύ καλά και να προβληματιστούν από την επίθεση που εξαπέλυσαν σε αγαστή συνεργασία οι δύο παρατάξεις «ΑΛΛΗ ΡΟΤΑ»(ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΑΡΣΥΑ) και «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ» (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ενάντια στην παράταξη μας.

Δεν έχουμε σκοπό ούτε να ανοίξουμε ανούσια αντιπαράθεση με παράλληλους διαλόγους,

ούτε να απαντάμε μέσα από τον τύπο σε ανακρίβειες και προβοκατόρικες ατάκες.

Θα κάνουμε απλά τρεις επισημάνσεις:

1.Είναι τουλάχιστον περίεργο, τα κείμενα των δύο διαφορετικών(;) παρατάξεων να αποστέλλονται στον τύπο ταυτόχρονα και μάλιστα αρκετές μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου της ΔΑΣ ΟΤΑ, να περιέχουν  περίπου ίδιες εκφράσεις λες και  οι συντάκτες τους κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να τα γράψουν μαζί.

2.Στο κείμενο μας δεν καταγγέλλουμε, όπως ψευδώς λένε, απολύτως κανένα για την απόφαση να «σύρουν» το σωματείο σε φιλοκυβερνητικές συγκεντρώσεις.  Όπως οφείλαμε καταθέσαμε τα επιχειρήματα της άρνησής μας στους εργαζόμενους. Άλλοι κάνουν απαράδεκτες επιθέσεις γιατί δεν «υπακούμε» στα κελεύσματα τους. Εμείς σεβόμαστε τις αντίθετες απόψεις.

3.Τα κείμενα τους  βρίθουν αντικομουνισμού και ανακριβειών, χαρακτηριστικό όσων χάνουν την ψυχραιμία τους.

Τους αφήνουμε στην κρίση όλων.

 

ΥΓ:

-Ας απολογηθούν στους συναδέλφους συμβασιούχους, γιατί τους αποκλείουν από την συμμετοχή τους στα σωματεία,            όπως παλεύει η ΔΑΣ ΟΤΑ την οποία εγκαλούν για την στάση της σ’ αυτό το θέμα, εδώ και χρόνια.

-Αλήθεια δείχνουν  τέτοιο ζήλο όταν υπάρχουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να πείσουν τους συναδέλφους να συμμετέχουν όπως έκαναν για την φιλοκυβερνητική συγκέντρωση της Κυριακής όπου γύριζαν από γραφείο σε γραφείο προσπαθώντας να πείσουν;

-Και εντέλει γιατί ακριβώς τους καλούσαν να διαδηλώσουν; Μήπως για την επιστροφή των τεράστιων απωλειών στους μισθούς και τα δικαιώματα; Μήπως να καταδικάσουν την διαφαινόμενη από τα κυβερνητικά επιτελεία (Υπουργός Οικονομικών) «την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος»; Γιατί δεν εξηγούν στους εργαζόμενους από ποιους ακριβώς εκβιάζονται και ποιος τους στερεί την αξιοπρέπεια; Ξέρουν πολύ καλά ποιος και πως τους δουλεύει αλλά ούτε καν το ψιθυρίζουν. Άξιος ο μισθός τους!

Αυτό θα πει φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός!!!

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΝΤΟΣ

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΟ Καρδίτσας ΚΚΕ : Όπως και το ονομάσουν Μνημόνιο θα είναι !
Επόμενο άρθρο Με προκλητική προχειρότητα αντιμετωπίζονται τα προβλήματα των ασθενών