Ειδήσεις

ΠΑΜΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών


Την Δευτέρα, 18 Μάρτη, χιλιάδες μαθητές διαδήλωναν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νομοσχέδιο, που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο εξοντωτικό. Αυτή τη μέρα επέλεξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τρομοκρατήσει τους μαθητές, που αγωνίζονται. Αποτελεί πάγια τακτική της αστικής τάξης, των εκάστοτε Κυβερνήσεων και των εκφραστών τους μέσα στο κίνημα, όταν δεν μπορούν να κάνουν τους μαθητές, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να σκύψουν το κεφάλι, να χρησιμοποιούν τη συκοφαντία, τον αυταρχισμό, την καταστολή.

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παρουσία της αστυνομίας στην κατάληψη του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας και την προσαγωγή τριών μαθητών, με σκοπό τον εκφοβισμό των μαθητών και τις συστάσεις που έγιναν στους γονείς. Την ευθύνη έχει η κυβέρνηση και το Υπουργείο, που έχουν εξαπολύσει μια «καμπάνια» συκοφαντίας και αυταρχισμού ενάντια στους αγώνες των μαθητών, στις συλλογικές τους αποφάσεις, που χρόνια τώρα σέρνουν τους μαθητές σε μαθητοδικία, τους μικρομεσαίους αγρότες σε αγροτοδικία, τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, επειδή τολμάνε να ζητούν τη ζωή που τους ανήκει με βάη τις δικές τους ανάγκες και όχι αυτές του κεφαλαίου.

Το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν παιδεία, για σχολείο που «θα μορφώνει και όχι να εξοντώνει», είναι αίτημα, που αφορά το σύνολο της εργατικής τάης και των συμμάχων της. Οι μαθητές με τους αγώνες τους – και στο παρελθόν και φέτος – έχουν αποδείξει πως δεν παραιτούνται δεν κάνουν πίσω μπροστά στην τρομοκρατία της κυβέρνησης!

Καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν.

Καλούμε τους μαθητές να ενώσουν τη δύναμή τους με το ταξικό εργατικό κίνημα, τους εκπαιδευτικούς,τους γονείς, με όλο τον λαό για να διεκδικήσουμε, το σχολείο που έχουμε πραγματικά ανάγκη.

Οργανωμένα παλεύουμε ενάντια στον αυταρχισμό Κυβέρνησης – ΕΕ.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία, που διοργανώνουν φορείς μαζί με μαθητές την Παρασκευή 22 Μάρτη και ώρα 12 στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Διδακτική επίσκεψη του 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας