ΠΑΜΕ: Στις 12 Νοέμβρη, να σταματήσουν τα πάντα


«Καλούμε τους εργαζόμενους να υψώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος ώστε να εμποδίσουμε, να μπλοκάρουμε την εφαρμογή του βάρβαρου αντιασφαλιστικού εκτρώματος για μας και τα παιδιά μας». Αυτό δηλώνει η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία αυτής της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων κ. Στέλιος Σαριδάκης επεσήμανε τα ακόλουθα :

«12 Νοέμβρη Απεργούμε! Όλοι μια γροθιά! Κανένας στη δουλειά, Νεκρώνουμε τα πάντα!

Συναδέλφισσες συνάδελφοι: Κανένας εφησυχασμός, καμία ώρα χαμένη. Να γίνει υπόθεση κάθε εργαζόμενου, κάθε Σωματείου η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 12 Νοέμβρη. Όλοι μια γροθιά! Όλοι στο δρόμο του απεργιακού αγώνα!

Συνάδελφοι: Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις μνημονιακές της δεσμεύσεις και πατώντας πάνω στα 2 μνημόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων έρχεται να ισοπεδώσει και τα τελευταία εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους από τα μέτρα δεν γλιτώνει κανείς αφού αφορούν και τους παλιούς και τους νέους ασφαλισμένους αλλά ακόμη και τους εν ενεργεία συνταξιούχους.

Ψήφισαν να δουλεύουμε όλοι μέχρι τα 67 και βλέπουμε ανάλογα με το προσδόκιμο ζωής. Τα χρόνια δουλειάς γίνονται 40. Καταργούν από τον κλάδο τα ΒΑΕ και μιλάνε για Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης. Άλλαξαν το τρόπο υπολογισμού της σύνταξης με ποσοστά αναπλήρωσης από 70% σε 45-55% και για κύρια και για επικουρική. Φέρνουν νέο μισθολόγιο στο δημόσιο με εισαγωγικό μισθό 586 ευρώ προσαρμοσμένο με τον ιδιωτικό τομέα.

Μας λένε πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα βάρβαρα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει άμεσα, να απορριφθεί. Δεν υπάρχει η συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην κοινωνική ασφάλιση, στους μισθούς, στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, στα εμπόδια που σχεδιάζουν να βάλουν για να παίρνονται αποφάσεις για απεργία, στα εργατικά δικαιώματα πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων

Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται θα στηθεί πάνω στα συντρίμμια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων με πάμφθηνους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και προστασία. Από αυτή την ανάπτυξη δεν έχουν όφελος οι εργάτες και οι οικογένειές τους, οι νέοι και οι νέες που θα είναι τα μεγάλα θύματα. Φέρνουν μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας.

Έχουμε την δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Αν συνειδητοποιηθεί το μέγεθος της δύναμης μας και η κατεύθυνση που πρέπει να τη στρέψουμε, μπορούν να ανοίξουν ελπιδοφόρες προοπτικές για τα συμφέροντά μας.

Ο δρόμος του καπιταλισμού δοκιμάστηκε και τα έχει φάει τα ψωμιά του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβουν από το τραπέζι. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε, τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Αυτό που δεν έχουμε δοκιμάσει είναι η δύναμη της εργατικής τάξης και του λαού και τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη12/11/15 10:30 στην κεντρική πλατεία

Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Τώρα όλοι να ξεσηκωθούμε στις 12 Νοέμβρη, απεργούμε».

 

Προηγούμενο άρθρο Θέσεις των Δημάρχων Δυτικής Θεσσαλίας για τα έργα του Αχελώου
Επόμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο – ΑΔΕΔΥ : Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα