Π.Α.ΜΕ: Το Πολυτεχνείο μας καλεί σε αντεπίθεση


Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο της αντίστασης, της πάλης και της ελπίδας. Εμπνέει και καλεί στο δρόμο του αγώνα όσους θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Φοβίζει όλους αυτούς που υπηρετούν το άδικο σύστημα της εκμετάλλευσης, την εξάρτηση, τη συντήρηση. Τα συνθήματα – αιτήματα που κυριάρχησαν τότε “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική ανεξαρτησία – Εξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ”, δεν αμφισβήτησαν μόνο την καταπίεση και την τρομοκρατία της χούντας, μα αποκάλυψαν τα στηρίγματα και τον επικίνδυνο ρόλο της για το λαό μας και την Κύπρο. Ηταν μια εξέγερση που πρόβαλε και απαίτησε μια άλλη πορεία για τη χώρα μας, από αυτή που επιδίωκε το μεγάλο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές κι οι εδώ υπηρέτες τους.

Σήμερα τριάντα οχτώ χρόνια μετά, τα κόμματα του κατεστημένου, με οδηγό την αντιδραστική Συνθήκη του Μάαστριχτ, τα συμφέροντα και τις εντολές της ολιγαρχίας, έστησαν μια κυβέρνηση που έχει σκοπό μην αφήσει τίποτα απο “ψωμί -παιδεία – ελευθερία” κάνοντας τα λαϊκά στρώματα φτωχότερα, με μνημόνια, φόρους, χαράτσια, απολύσεις και ανεργία για το λαό και κέρδη για την πλουτοκρατία. Η ειρήνη, το μέλλον των παιδιών μας απειλείται.

Αυτό θέλουν οι πολυεθνικές της Ευρώπης και οι εδώ βιομήχανοι: να ζήσουμε κάτω από τη σκληρή εξουσία τους χωρίς δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.

Το Πολυτεχνείο μάς θέλει ανυπότακτους στο δρόμο των αγώνων, για όλα όσα μας ανήκουν ενάντια σ’ όλους αυτούς που μας τα στερούν. Μας καλεί στην αντεπίθεση για να νικήσει, για να νικήσουν οι αγώνες.

Βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξε το Πολυτεχνείο, το δρόμο του αγώνα μαζί με την εργατική τάξη, το ταξικό κινημά της, το ΠΑΜΕ, για τα δικαιώματα μας, την ειρήνη, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στη συντηρητική πολιτική και να ανατρέψουμε την εξουσία των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο πάλης μεταξύ εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και να τα αλλάξουμε όλα ανατρέποντας την εξουσία των μονοπωλίων. Μπορούμε να γίνουμε γενιά της αντεπίθεσης, να ζήσουμε άλλες μέρες. Να γνωρίσουμε τη δύναμη και την ομορφιά του αγώνα. Να νικήσει το δίκιο, το μέλλον.

Απαιτούμε:

u Τα βάρη της κρίσης να πληρώσουν οι ένοχοι, τα μονοπώλια, η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

u Όχι στα μνημόνια, στα χαράτσια, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, όχι στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

u Δουλειά για όλους, μέτρα στήριξης των ανέργων, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, σύγχρονα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

u Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία και πρόνοια για όλους.

u Εκλογές τώρα! Κάτω τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου.

u Έξω από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με λαϊκή εξουσία, με κριτήριο μόνο και αποκλειστικό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Το ΠΑΜΕ σας καλεί όλους στη συγκέντρωση που διοργανώνει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 6:30 το απόγευμα.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού – Α. Λοβέρδου και σύσκεψη με τον Γ.Γραμματέα Ν. Πολύζο για τα έργα του ΕΣΠΑ στη Θεσσαλία στον τομέα της υγείας
Επόμενο άρθρο K. Αγοραστός: «Προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία η παρουσία σημαντικών σχηματισμών της Πολεμικής Αεροπορίας»