Π.Α.ΜΕ.: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Οκτώβρη


 Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, ακόμα και τις αναπηρικές. Κόβουν φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις ακόμα και για χρόνιες παθήσεις. Υποσιτίζουν τα νήπια στους παιδικούς σταθμούς, φορολογούν τους ανέργους, αφήνουν τα παιδιά μας χωρίς βιβλία. Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση!

Κι όλα αυτά τη στιγμή που δίνουν νέα προκλητικά προνόμια και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, μειώνοντας τη φορολόγησή του, απαλλάσσοντάς το εξολοκλήρου ακόμα και από το «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας», χαράτσι που οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τέσσερις και πέντε φορές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο!

Τέρμα οι θυσίες για τη σωτηρία της ΕΕ και τα κέρδη των δανειστών. Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος. Να διαγραφεί όλο! 

Δε θα δεχτούμε καμιά εφεδρεία, καμιά απόλυση. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο.

Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

Άρνηση πληρωμών σε όλα τα χαράτσια – συλλογικά και οργανωμένα – γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!

Συνάδελφε

Μη συμφιλιώνεσαι, μην αποδέχεσαι αυτή την κατάσταση. Καμμιά αυταπάτη! Τα μέτρα είναι αναγκαία για τη σωτηρία και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας και όχι για το λαό. Ο λαός ήδη έχει πτωχεύσει. Τίποτα από όλες αυτές τις περικοπές δεν πάει για μισθούς και συντάξεις. Στην πραγματικότητα λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα για να φουσκώνουν τα κέρδη των δανειστών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Το ΠΑΜΕ σε καλεί στην απεργία στις 5 Οκτώβρη, να υπερασπίσουμε τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας. Μέσα από τον οργανωμένο αγώνα μπορούμε να τους σταματήσουμε! Το «κόστος του αγώνα» και των απεργιών αποδεικνύεται τελικά ότι είναι πολύ λιγότερο από το κόστος των κυβερνητικών μέτρων!!!

Μην περιμένεις τίποτα από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Παραμέρισέ τους! Δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε το κύρος να αντισταθούν. Υιοθετούν τις θέσεις της κυβέρνησης και του συστήματος για τη διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης! Υπογράφουν συμβάσεις με περικοπές μισθών (π.χ. ΟΤΕ – 11,50%) και απολύσεις. Είναι τεράστιες οι ευθύνες τους γιατί αποπροσανατολίζουν, καθησυχάζουν και αποκρύπτουν από τους εργαζόμενους αυτά τα βάρβαρα μέτρα, ενώ εδώ και χρόνια τα έχουν ψηφίσει στην ΕΕ, με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και τώρα  ‘’πουλάνε” τους εργαζόμενους και ας κάνουν ότι σε καλούν σε αγώνες. Την κυβέρνηση στηρίζουν που λέει ψέματα ότι για όλα φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι. Καλλιεργούν την έχθρα ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για να περνάει η πολιτική τους.

Τώρα οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ, να εγκαταλείψουν τις αυταπάτες και τον ατομικισμό, το ενδιαφέρον μόνο για το συμφέρον του κλάδου ! Κανένας δε μπορεί μόνος του !

Μην τους ακούς, μην παρασύρεσαι άλλο, μην τους ακολουθείς, παράτησέ τους και έλα με το ΠΑΜΕ την Τετάρτη στις 10:30 στην Κεντρική Πλατεία.

Συμπορεύσου με το ΠΑΜΕ, για ένα κίνημα που θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα, θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, θα μπαίνει μπροστά στην πάλη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την προοπτική μιας φιλολαϊκής ανάπτυξης με κεντρικό σχεδιασμό, με κοινωνική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, που θα έχει ως κύριο και αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

 

Πίστεψε στη δύναμή σου, βγες στους δρόμους, άλλαξε τα πράγματα!

Προηγούμενο άρθρο Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Παλαμά: Αιμοδοσία - Πράξη Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθρο Ετοιμάζονται τα γαλάζια ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα - Ποια τα ονόματα στους Νομούς της Θεσσαλίας