Ειδήσεις

Παναγιώτα Βράντζα: Οπισθοχώρηση και Οπισθοδρόμηση


Συμπληρώνονται σχεδόν δύο μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία. Σεαυτό το μικρό χρονικό διάστημα η κυβέρνηση οπισθοχωρήσεσε ζητήματα τα οποία αποτέλεσαν κορυφαία προεκλογικά της αφηγήματα.

Η πιστή τήρηση της «προδοτικής» συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί πλέον την επίσημη κυβερνητική θέση. Η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων παραπέμπεται στις καλένδες, ενώ η μείωση των φορολογικών συντελεστών, που θα έδινε ανάσες στη «μεσαία» τάξη, προς το παρόν περιορίζεται στη μείωση των συντελεστών στις αμοιβές των ποδοσφαιριστών, για συμβόλαια άνω των 100.000 ευρώ!

Καταργήθηκε η ψηφισμένη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μεσοσταθμικά και αντικαταστάθηκε με μείωση 22%! Η «ελάφρυνση» των βαρών της μεσαίας τάξης συνεχίστηκε με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ από 13 έως 19% συμπεριλαμβάνοντας οικιακά και αγροτικά τιμολόγια.

Τέλος, παρουσιάζει ως δικά της, ψηφισμένα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέτρα όπως τη ρύθμιση των 120 δόσεωνκαι  την άρση των capitalcontrol.

Πέρα όμως από την ανακολουθία, τις παλινωδείες και δυστυχώςτην ανύπαρκτη αναπτυξιακή στρατηγική,αυτό που κατάφερε, για το οποίο όπως φαίνεται είχε προετοιμαστεί από καιρό, είναι η πλήρης «κατάληψη» του κράτους, χρησιμοποιώντας ακραίες, έως και αντιδημοκρατικές μεθόδους όπως την περίπτωση της επιτροπής ανταγωνισμού και του διοικητή της ΕΥΠ!

Είναι προφανές ότι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης, δεν είναι η ευημερία της χώρας και η αναπτυξιακή της πορεία, αλλά ο απόλυτος έλεγχος της διοίκησης, της ενημέρωσης, μέσω ακόμη και του ΑΠΕ και των ελεγκτικών αρχών και δομών, ώστε να υλοποιήσει απρόσκοπτα το σχέδιο της, το οποίο περιλαμβάνει:

Την παραμονή στην εξουσία με κάθε μέσο, το ξεπούλημα (ιδιωτικοποιήσεις) της δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ), την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους και των παροχών σε καίριους τομείς όπως παιδεία, υγεία, κοινωνικές δομές και επιδόματα και τέλος την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, προς όφελος της εργοδοσίας και μόνο.

Η Νέα Δημοκρατία,απολύτως ταυτισμένη με την ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, επιχειρεί την οπισθοδρόμηση της χώρας.

Είναι απολύτως αναγκαία, η άμεση ανασυγκρότησητου προοδευτικού μετώπου, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να αναλάβει  αυτή την ιστορική ευθύνη.

Προηγούμενο άρθρο Ο λαός να μιλήσει με την οργάνωση αγώνων
Επόμενο άρθρο 1η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Αργιθέας