Ειδήσεις

Παναγιώτης Χαρίτος: Κατάφερα να σπάσω τον πάγο


Δεν θα είμαι υποψήφιος στις αυτοδιοίκητές εκλογές του Μάιου 2019  τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Δεν θα είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλός στην περιφέρεια Θεσσαλίας άλλα ούτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος   στο δήμο Σοφάδων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της κυβέρνησης που μου κάνανε πρόταση για θέση υποψηφιότητας περιφερειακού συμβούλου στη περιφέρεια Θεσσαλίας,  στο ψηφοδέλτιο του κύριου Τσιλιμίγκα. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κύριο Κουρουμπλή για την πρόταση του  να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες  δημοτικές εκλογές…{…}

Οι λόγοι που δεν μου επιτρέπουν να είμαι υποψήφιος είναι κυρίως προσωπικοί καθώς διανύω το τελευταίο εξάμηνο των μεταπτυχιακών μου σπουδών και πρέπει να παραδώσω τη διπλωματική  μου εργασία,  η οποία απαιτεί αρκετό χρόνο μελέτης,  χρειάζεται πραγματική διεξαγωγή επιτόπιας έρευνας και  συνεχόμενη και τακτική συγγραφή.  Στη συνέχεια προετοιμάζομαι για διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό, οι οποίες δεν θα μου επιτρέψουν να βρίσκομαι στην Ελλάδα για να μπορέσω να υπηρετήσω τους δημότες από τη θέση του αιρετού. Για αυτό το λόγω δεν μπορώ να αποδεχτώ τις παραπάνω πρότασης.  Εύχομαι καλή επιτυχία  και στους δύο συνδυασμούς.

Δηλώνω υπερήφανος που διατέλεσα αντιδήμαρχος στο δήμο Σοφάδων στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής ευπαθών ομάδων και ισότητας των φύλων. Μπορεί να μην κατάφερα να ολοκληρώσω το έργο της ολιστικής μετεγκατάστασης του παλιού οικισμού  με χρηματοδότηση 6. εκ. ευρώ που διασφαλίστηκαν με προσωπικές μου πρωτοβουλίες,  από το (ΠΔΕ),   μπορεί να μην κατάφερα να ολοκληρώσω το έργο  με τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το 5χ5 με προϋπολογισμό 96.000 ευρώ, μια χρηματοδότηση εξασφαλισμένη από το Υπουργείο Αθλητισμού.

Κατάφερα όμως  να σπάσω το πάγο και να γίνω ο πρώτος Τσιγγάνος αντιδήμαρχος στο δήμο Σοφάδων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Για αυτό θέλω να ευχαριστώ τον κύριο Σκάρλο που έχει συνδέσει το όνομα του με τον ορισμό της πρώτης αντιδημαρχίας σε εκπρόσωπο αιρετό Ρομά και τόλμησε να υπερβεί εσωστρέφειες ορισμένων ανθρώπων του στενού του κύκλου και πολιτικές σκοπιμότητες μιας μερίδας αιρετών στο συγκεκριμένο θέμα. Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω  πιο πολύ όλους τους δημότες που με στείλανε σε αυτή τη θέση και  έδωσαν αξία στην ψήφο τους και με εκλέξανε πρώτο σε σταυρούς προτίμησης δημοτικό σύμβουλο της έδρας της πόλης των Σοφάδων στις εκλογές 2014.Τέλος Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους αιρετούς του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του δήμου   Σοφάδων για την ουσιαστική συνεργασία  που είχαν μαζί μου και την αμέριστη βοήθεια που έδειξαν  στο πρόσωπο μου «ως νέο αιρετό στην τοπική αυτοδιοίκηση». Στα πλαίσια της προσπάθειας μου για την κοινωνική ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδα όπως είναι οι Ρομά,  κατάφερα να ολοκληρώσω μια μελέτη 550.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας μου  μαζί με τον κύριο Αλεξόπουλο πρώην αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας και προγραμματισμού, η οποία κατατέθηκε και εντάχθηκε στο υπουργείο εσωτερικών στο πρόγραμμα  Φιλόδημος για αντιπλημμυρικά έργα ‘’Παλιού Τσιγγάνικου Οικισμού’’, ένα έργο που θα δώσει πνοή στο χωριό μου.Αισθάνομαι υπερήφανος γι’ αυτό το έργο και  δηλώνω ικανοποιημένος    που υπηρέτησα το δήμο Σοφάδων  δομημένα, οργανωμένα και συντονισμένα. Είμαι ευτυχής που διατέλεσα χρέη αντιδημάρχουκαι μέσα από το θεσμό της αντιδημαρχίαςεξυπηρέτησα τους δημότες και τους πολίτες με εντιμότητα, τιμιότητα  και μεθοδικότητά.

 

Γράφει ο Παναγιώτης Χαρίτος, Πρώην Αντιδήμαρχος Δήμου Σοφάδων, Απόφοιτος Δ.Π.Θ Κοινωνικής Διοίκησης & Πολιτικών Επιστημών, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Εκπαίδευση και ανθρωπινά δικαιώματα ΕΚΠΑ Οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Βόλου

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ένα σχολείο ζωγραφιά στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη