Πανδαισία κλασικής και χορωδιακής μουσικής με διάσημους σολίστ από Ιταλία και σέρβικες χορωδίες


Διάσημους σολίστ και καταπληκτικές χορωδίες θα φιλοξενήσει το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ο κορυφαίος πολιτιστικός Θεσμός του Νομού, τo Σαββατοκύριακο και Δευτέρα (7,8,9 Ιουλίου) στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης μας.

Τριάντα (30) χρόνια προσφοράς στον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική της περιοχής μας συμπληρώνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Χιλιάδες καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας, διάσημοι σολίστ, μουσικοί, συμφωνικών ορχηστρών, Χορωδοί, Μαέστροι, Συνθέτες  κάνοντας το όνομα της Καρδίτσας να γίνεται γνωστό σε όλη την υφήλιο ως πόλη της Μουσικής και της Τέχνης.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές μετακλίσεις από το εξωτερικό, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης που θα προσφέρουν στους Καρδιτσιώτες την Ποιότητα της Κλασσικής Μουσικής.

Μετά την μεγάλη επιτυχία της 4ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών με την συμμετοχή 51 Χορωδιών και 2500 Χορωδών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας συνεχίζει τις εκδηλώσεις του με διάσημους σολίστ και σέρβικες χορωδίες.

Δύο καταπληκτικές χορωδίες από την Σερβία και μια από την Αθήνα  θ ’ ανοίξουν τις εκδηλώσεις της  κλασσικής μουσικής με μεγάλα ονόματα της Ευρώπης .

Συγκεκριμένα θα εμφανιστούν:

To Σάββατο 7 Ιουλίου

1)     Η Μικτή Χορωδία   BELCANTO του Βελιγραδίου  υπό τη διεύθυνση του Dejan Milivojevic’.

2)     Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου  «ΜΑΡΣΥΑΣ» Αθηνών  υπό την διεύθυνση του Νίκου Καριώτη.

3)     Η Γυναικεία  Ακαδημαϊκή  Χορωδία του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου υπό την διεύθυνση του Dejan Milivojevic’.

 

Την  Κυριακή  8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί  ρεσιτάλ πιάνου με το παιδί – θαύμα της Ιταλίας , Pietro Papagna, ένας από τους σημαντικότερους νεαρούς πιανίστες με 18 πρώτα βραβεία σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς που θα ερμηνέυσει τις τρεις (3) σονάτες του D. Scarlatti (Κ 380,Κ 427 Κ 517), τα νυχτερινά του F. Chopin (αρ,1, αρ.2) ,τις σπουδες του Chopin (έργο 10 αρ. 5, αρ. 12), την (Gondiliera και Tarantella) του F. List από το έργο του «Βενετία και Νάπολη», το Βαλς του Mephisto του F. List και τη σονάτα έργο 28 αρ. 3 του S. Prokofiev.

 

Και την Δευτέρα 9 Ιουλίου,  θα πραγματοποιηθεί  ρεσιτάλ βιολιού με το διακεκριμένο καθηγητή και σολίστ Igor Aleksic, που θα ερμηνεύσει  έργα  των Handel,Mozart,και Schumann.  Στο  πιάνο συνοδεύει η Jelena Deljanin Aleksic.

Η εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας που είναι αφιερωμένο στον Hans Leo Hassler (1564 – 1612) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Λορέντζο Μαβίλη (1860 – 1912) για τα 100 χρόνια από τον θάνατό του και στον Claude Debussy (1862 – 1918) για τα 150 χρόνια από την γέννησή του. Προσωπικότητες που φέτος τιμώνται παγκόσμια και υλοποιείται υπό την καλ/κή διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας υλοποιείται με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλών, της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας του Δήμου Καρδίτσας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδοίας Χορωδών και Διευθυντών Χορωδίας και υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν στις 9:30 μ.μ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θερινός κινηματογράφο Καρδίτσας: «η εποχή των Παγετώνων 4»
Επόμενο άρθρο ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - Θα επιχειρήσει να συνδέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας