Ειδήσεις

Πανελλήνια Ένωση Τεχνικών – Τ.Δ. Καρδίτσας : Όχι στο ξεπούλημα και τις διώξεις


Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει ταχύτατα το δρόμο που χάραξαν τα μνημόνια για ισοπέδωση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ασφαλιστικό, φορολογικό, μισθοί, συντάξεις, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και τώρα στη σειρά εργασιακές σχέσεις, ομαδικές απολύσεις και δεν έχει σταματημό ο ψευδεπίγραφος ‘’αριστερός’’ κατήφορος. Μέσα στο αντιλαϊκό πακέτο και η παράδοση του υπόλοιπου 10% του ΟΤΕ στα μεγάλα συμφέροντα.

Βλέπει η συγκυβέρνηση ότι αυτή η πολιτική της γεννά αντιδράσεις από το λαό, ξέρει καλά ότι αυτές οι αντιδράσεις θα μεγαλώσουν και θα τη δυσκολέψουν και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να σκύψουν το κεφάλι τους και να το αποδεχτούν σα μοιραίο. Αυτό το σκοπό θα εξυπηρετήσει η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που φέρνει για ψήφιση στη βουλή. Αυτό το σκοπό εξυπηρετούν οι διώξεις.

Εκατοντάδες συνδικαλιστές αλλά και απλοί εργαζόμενοι από κάθε κλάδο σέρνονται στα δικαστήρια για να κλείσουν το στόμα τους. Αγρότες σε πολλά μέρη της χώρας, ναυτεργάτες στο Πειραιά και στην Καβάλα, πρόεδροι και γραμματείς σωματείων στη Λάρισα, συνδικαλίστρια πρόσφατα στη WIND και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Και μέσα στον ΟΤΕ το καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποίησης και του τελευταίου ποσοστού και γερμανοποίησης της λειτουργίας του, η εκχώρηση όλου του υπηρεσιακού έργου σε εργολάβους (consolidation κλπ) που διευκολύνει τις απολύσεις, προκαλεί αναστάτωση στο προσωπικό. Οι τελευταίες μάλιστα διώξεις θεσμοθετημένων εκπροσώπων των εργαζομένων στα Χανιά και στην Κέρκυρα, με οποιοδήποτε πρόσχημα και αν έγιναν, προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους για το που το πάει η διοίκηση και τι ‘’ασκούς ανοίγει’’. Πρέπει να σημάνει συναγερμός στα σωματεία του χώρου μας και όχι μόνο.

Και οι ίδιοι οι συνάδελφοι πρέπει να αντιδράσουν μαζικά και συσπειρωμένοι να απαιτήσουν από τις διοικήσεις των σωματείων και την ΟΜΕ να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε δίωξη, να σταματήσει η εκχώρηση υπηρεσιακού έργου σε εργολάβους, να γίνουν προσλήψεις με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα για όλους.

 

Για την τοπική διοίκηση Καρδίτσας

 

Ο ΠΡΡΟΕΔΡΟΣ            Β .Κρανιάς                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ. Παπαγιάννης

Προηγούμενο άρθρο Συγκροτήθηκε σε σώμα η Δ. Α. Κ. Ε. Πρωτοβάθμιας
Επόμενο άρθρο Τοπικές Συνελεύσεις των μελών του ΤΟΕΒ Ταυρωπού