Ειδήσεις

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Νέων (Κ18)


Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Παίδων – Κορασίδων (Κ18), θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΕΓΑΣ και τον  Δήμο Λαρισαίων. Για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός δόθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Είναι μια μεγάλη στιγμή, καθώς η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται κάτω από ειδικές συνθήκες. Ο αθλητισμός δεν σταματάει, η ζωή δεν σταματάει. Παίρνουμε, όμως, τις κατάλληλες προφυλάξεις. Θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής των αγώνων. Δεν μπορούν να σταματήσουν οι αθλητές να αγωνίζονται, δεν μπορούν να σταματήσουν οι επιδόσεις τους. Τίποτα δεν σταματά τον αθλητισμό. Γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Είναι ιδιαίτερη τιμή που ξεκινάνε οι αγώνες από τη Λάρισα και η επιτυχής τους διοργάνωση θα δώσει ένα μήνυμα. Παράλληλα είναι ιδιαίτερη η τιμή γιατί ο εθνικός προπονητής είναι Θεσσαλός και Λαρισαίος. Μάλιστα αυτή την εποχή είχε τις περισσότερες διακρίσεις και τα περισσότερα μετάλλια σε διεθνείς και παγκόσμιους αγώνες. Να ευχαριστήσω το ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και τον πρόεδρο του ΕΑΚΛ Γιάννη Κουρδή για την άψογη συνεργασία. Η συνεργασία αυτή δεν ευνοεί μόνο τον αθλητισμό αλλά όλη την κοινωνία. Χίλια παιδιά και πλέον θα βρίσκονται στη Λάρισα και αυτό δημιουργεί  ια προστιθέμενη αξία στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Οι αγώνες αυτοί δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν χωρίς τη μεγάλη βοήθεια των Σαμαριτών και των Διασωστών. Καλούς αγώνες, καλή δύναμη και καλά ρεκόρ. Μεγάλη προσοχή για τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ».

 

Ηλίας Καφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Να καλωσορίσω εκ μέρους του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Νέων (Κ18). Αθλήτριες και αθλητές απ’ όλη τη χώρα θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις μέσα σε ένα κλίμα άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Πάντα τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Θα ήταν παράλειψη μου  να μην ευχαριστήσω πρώτα την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας, οι Αντιπεριφερειάρχες, η Διεύθυνση Αθλητισμού και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας κινητοποιήθηκαν για αυτούς τους αγώνες. Χωρίς τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό δεν θα υπήρχε αθλητισμός στη Θεσσαλία. Μαζί με την Περιφέρεια δούλεψε και ο Πρόεδρος και ο μηχανισμός του Ε.Α.Κ.Λ. πολύ αυτές τις μέρες. Ενώ στο μέτρο που μπορούσε βοήθησε και ο Δήμος Λαρισαίων. Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εθελοντές , τους κριτές και τους χορηγούς που έχουμε μαζί σε όλους τους αγώνες».

Ιάκωβος Πετσούλας, μέλος ΔΣ ΣΕΓΑΣ:« να μεταφέρω τους θερμούς και αθλητικούς χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο κ. Παναγόπουλο και από τον Γεν. Γραμματέα κ. Σεβαστή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αγώνες αν και πραγματοποιούνται κάτω από δύσκολες συνθήκες θα στεφθούν και πάλι από επιτυχία. Θα πρέπει να πούμε και να επισημάνουμε ότι ο ΣΕΓΑΣ είναι ο μοναδικός φορέας σε όλο τον κόσμου, τηρώντας αυστηρότατα το πρωτόκολλο, που διοργανώνει αγώνες. Δίνει έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά μας να συμμετέχουν και αν είναι κοντά στα αγωνίσματά τους. Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό για τη συνεργασία μας. Έχει αποδείξει και έχει καταδείξει όπως φαίνεται και μετά από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα ότι η  είναι κοντά στον αθλητισμό και η συνεργασία μας είναι άριστη. Χωρίς τους εθελοντές δεν θα υπήρχαν αγώνες καθώς και όλους τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας».

Γιάννης Κουτσιώρας, Ομοσπονδιακός Προπονητής: «Στη ζωή τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν χαρίζεται. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό σε συνεργασία με την ΕΑΣ κατάφερε να δημιουργήσουν μια τέτοια υποδομή και τεχνογνωσία, ώστε είναι μονόδρομος κάθε χρόνο η Θεσσαλία να διοργανώνει μεγάλες εθνικές διοργανώσεις. Οι πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη είναι ευχάριστες και αν προχωρήσουν τα έργα στο Αλκαζάρ, θα μπορεί να καλύπτει αγώνες υψηλού επιπέδου και θα μπορούμε να φιλοξενούμε βαλκανικά πρωταθλήματα και διεθνείς συναντήσεις.  Ο χώρος της Θεσσαλίας προσφέρεται για την προετοιμασία των αθλητών του στίβου. Η Θεσσαλία θα είναι το κέντρο υψηλού αθλητισμού της Ελλάδος και γιατί  όχι και των Βαλκανίων».

 

Στη συνέντευξη τύπου το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Πρόεδρος τους Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλης Πινακάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Έργων Στέλιος Δημότσιος,  ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος, ο εκπρόσωπος των Εθελοντών Διασωστών ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας Αναστάσιος Μπατζιόλας και οι Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Τμήματος Λάρισας Γεώργιος Γιαννακόπουλος και Ελένη Χατζηευσταθίου

 

Προηγούμενο άρθρο Προς ένταξη 1.178 νέα Σχέδια Βελτίωσης στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Σχεδιαστική Σκέψη και Μαθησιακά Παιχνίδια για Εκπαίδευση Αειφορίας