Πανελλήνιο Συνέδριο για το Λαϊκό πολιτισμό και την εκπαίδευση στην Καρδίτσα


Ένα συνέδριο , σταθμός για τα πολιτιστικά πράγματα της Καρδίτσας , πρόκειται να διεξαχθεί στην πόλη μας στις 19 , 20 και 21 Οκτωβρίου . Το συνδιοργανώνουν το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας , σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας , το Δήμο Καρδίτσας τις Δ/νσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκ/σης  την ΛΔ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ,

Εβδομήντα εφτά εισηγητές από όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας μας και πολλοί ερευνητές θα προσπαθήσουν να αναδείξουν ότι η ευρεία χρήση μορφών λαϊκού πολιτισμού (ανέκδοτα , λαϊκή λογοτεχνία , λαϊκά δρώμενα κ. ά. ) σε διάφορα επίπεδα της εκπαίδευσης βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας .

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκινούν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 6.30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο με τις εναρκτήριες εισηγήσεις του Ομότιμου Καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μεγάλου λαογράφου , κ. Μιχάλη Μερακλή και του προέδρου του Συνεδρίου , Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ευάγγελου Αυδίκου .

Στη συνέχεια οι εισηγητές και οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέρος της παράδοσης του τόπου μας μέσα από τα δρώμενα του Καραγκούνικου γάμου , που ετοίμασε το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης .

 

Προηγούμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Επόμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Το Δασαρχείο Καρδίτσας οφείλει να διευκολύνει τους κατοίκους του ορεινού όγκου στην απόκτηση καύσιμης ξυλείας