Πανηγυράκι του Σωτήρος στο «ΜΑΛΑΓΑΡΙ» Αμαράντου


Στο χώρο αναψυχής, στη θέση «ΜΑΛΑΓΑΡΙ», πάνω στην επαρχιακή οδό : Αμάραντος – Σαραντάπορο – Νεράϊδα, θα γιορταστεί για πρώτη φορά, η Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στο νεοαναγερθέν εξωκλήσι.

Στους θρησκευτικούς επισκέπτες, θα προσφερθεί δωρεάν νηστήσιμο φαγητό (ψάρι πέρκα με πατάτες) που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού και θα διατίθενται ποτά και αναψυκτικά.

Η θεία λειτουργία θα τελειώσει 10,30 π.μ. και θα ακολουθήσει αρτοκλασία. Δημοτική ορχήστρα με παραδοσιακούς μουσικούς θα διασκεδάσουν τον κόσμο με τραγούδια του Κάμπου και των Αγράφων.

Ο ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ «ΜΑΛΑΓΑΡΙ»

Είναι ο πρώτος χώρος αναψυχής που οργανώθηκε αρχικά με χρήματα του δραστήριου Συλλόγου Απανταχού Αμαραντιωτών «ΤΟ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ» το 1982 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από το Δασαρχείο Καρδίτσας επί προεδρίας Φώτη Καραγιάννη.

Περιλαμβάνει πετρόκτιστη βρύση, αλώνι για χορό, ψησταριά, τραπεζοπάγκους, κάτω από υπερεονόβια καταπράσινα πλατάνια και φυσική δροσιά σε περίοδο καύσωνα.

ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Το γραφικό πετρόκτιστο ξωκλήσι, στο «ΜΑΛΑΓΑΡΙ», ξεκίνησε να κατασκευάζεται με πρώτη δωρεά της αξιότιμης κας Λύδιας Μαστρογιαννίτου, δωρίζοντας 100.000 δραχμές δια του Βασίλη Τσαντήλα, στον ιερέα π. Αναστάσιο Αποστολό, το 1989.

Οι εργασίες περάτωσης, συνεχίστηκαν με τη διάθεση έτοιμης λαξευμένης πέτρας από τον κ. Κων/νο Αποστολόπουλο, που μεταφέρθηκε από το Αίγιο, χρήματα από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Δήμο Ιτάμου το 2000. Κτίστης ο Σεραφείμ Γούλας παραδοσιακός πετράς.

Στόχος, όσων προωθήσαμε την κατασκευή του χώρου αναψυχής και του εξωκκλησιού, ταυτόχρονα με την θρησκευτική γιορτή να γίνεται ΑΝΤΑΜΩΜΑ των Απανταχού Μαστρογιαννιτών και η μέρα να χαρακτηρίζεται ως ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Φέτος γίνεται η Αρχή.

Προηγούμενο άρθρο Λίμνη Σμοκόβου η "μυστική" λίμνη της περιοχής μας
Επόμενο άρθρο Αποφοίτησαν 84 νέοι Στρατονόμοι