Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού Καραϊσκάκεια


Πανηγυρικά ολοκληρώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης 2 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, η 47η Διεθνής Γιορτή Πολιτισμού «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» που οργάνωσε (από τις 26 Ιουνίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η βραδιά ξεκίνησε με την εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος «SAKHNIN» από την Παλαιστίνη, ενώ αμέσως μετά σειρά είχε ο Λαογραφικός και Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ» παρουσιάζοντας χορούς και τραγούδια από την Ήπειρο. Τη σκυτάλη έλαβαν τα χορευτικά συγκροτήματα «AlTannouraTroup» από την Αίγυπτο και  «STRUGURAS» από τη Μολδαβία εισπράττοντας, για ακόμη μια φορά, το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Στη συνέχεια, όλα μαζί τα συγκροτήματα, όπως επίσης και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, ανέβηκαν επί σκηνής προκειμένου να γίνει η λήξη της Γιορτής.

Πρώτοι, έλαβαν το λόγο οι επικεφαλής των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι τόσο από το επίπεδο της διοργάνωσης, όσο και από τη ΄΄ζεστή΄΄ φιλοξενία των Καρδιτσιωτών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος απηύθυνε το δικό του χαιρετισμό ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν για την επιτυχία της διοργάνωσης και, κυρίως, τους χορηγούς στους οποίους απονεμήθηκε από ένα αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.

Τη λήξη της 47ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια» κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος  σημειώνοντας πως «Η Καρδίτσα αγαπάει τον πολιτισμό. Είμαστε ένας λαός που ξέρει να αγαπάει και να εκτιμάει». Επίσης, συνεχάρη όλα τα χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «όταν κάτι το κάνεις με αγάπη και μεράκι, τότε το αποτέλεσμα είναι τέλειο».

Ήταν ένα μοναδικό επταήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες έλαβαν χώρα τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε όλους σχεδόν τους Δήμους του Νομού, με τη συμμετοχή καταξιωμένων συγκροτημάτων που «μάγεψαν» με το επίπεδο της δουλειάς τους και που ταυτόχρονα έστειλαν το δικό τους μήνυμα συναδέλφωσης και αλληλεγγύης. Άλλωστε, τα 47α Καραϊσκάκεια ήταν αφιερωμένα στην ειρήνη των λαών μέσα από την παράδοση και το τραγούδι.  Η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε εντυπωσιακή καθ ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων τις οποίες, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, μπορούσε να παρακολουθήσει σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (μέσω του «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» και σε συνεργασία με τον ΟΤΕ και το Δήμο Καρδίτσας) όλη η ομογένεια.

 

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Ε.Π.Σ.Κ. κ. Μανώλη Στεργιόπουλου

«Με ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς τους πολίτες του Νομού μας που δε λείψατε στιγμή και γεμίζατε κάθε βράδυ ασφυκτικά την πλατεία θα ξεκινήσω. Γιατί εσείς είστε η ψυχή της Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού «Καραϊσκάκεια».

Πριν πω δυο λόγια για όλες αυτές τις ημέρες που γιορτάσαμε εδώ, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Τους χορηγούς μας, μικρούς και μεγάλους :

> Τον ΟΤΕ – COSMOTE

> Την TERNAS.A.

> Την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας

> Την Επιχείρηση «ΒΛΑΧΟΣ monotiki»

> Την Ψυχιατρική Κλινική Καρδίτσας «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

> Τα Εξειδικευμένα Καταστήματα Φρεσκοκατεψυγμένων Θαλασσινών «Θαλάσσιος Κόσμος»

> Το Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού «ΘΕΟΝΗ»

> Την Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΖΟΡΜΠΑΣ»

> Την Επιχείρηση Ηλεκτρικών «ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ»

> Το Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου & ΣΙΑ ΟΕ

> Την Επιχείρηση Παραδοσιακών Ζυμαρικών Κ.Ν. ΜΟΥΛΙΑΚΟΣ Ο.Ε.

>Τα Βιολογικά Προϊόντα «ΗΛΙΟΓΕΝΝΗΜΑ» – Ραχμάνη Αλεξάνδρα

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο Παπαδόπουλο και το Βαγγέλη Σίμο που συντρόφεψαν τα ξένα συγκροτήματα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε :

> Τα ξενοδοχεία «ΑΥΡΑ», «ASTRON» και «ΚΙΕΡΙΟΝ» για τη φιλοξενία των ξένων συγκροτημάτων

> Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυρομματίου «Ο Γ. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ» για τη διεξαγωγή του Καραϊσκάκειου Δρόμου

> Τον Αθλητικό – Σκοπευτικό Όμιλο Καρδίτσας «ΑΡΤΕΜΙΣ» για τη διεξαγωγή των Σκοπευτικών Αγώνων

> Την Αερολέσχη Καρδίτσας για τη διεξαγωγή των αεραθλητικών δραστηριοτήτων

> Το συγκρότημα LocalAlarm και το Ωδείο Καρέζη  για τη συναυλία που πραγματοποίησαν για τη νεολαία

> Την ομάδα παιδικής εμψύχωσης «DODY & MALU» για την εκδήλωση – πρόγραμμα παιχνιδιών από όλο τον

κόσμο που πραγματοποίησαν για τα παιδιά

> Το κατάστημα PINKWOMAN

> Τις παρουσιάστριες Ντέμη Καρδιτσιώτη και Βανέσσα Στυλοπούλου

Και, τέλος, όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ξεκινήσαμε και κάναμε, λοιπόν, ένα πολύ ωραίο ταξίδι από την Αίγυπτο στην Παλαιστίνη κι από εκεί στη Μολδαβία, κατεβήκαμε στο Σουφλί, περάσαμε στην Κατερίνη κι από εκεί στη Λάρισα, μετά στην Αττική. Αρμενίσαμε στη Λέσβο και τη Ρόδο με μόνο ΄΄καπετάνιο΄΄ την ειρήνη. Την χιλιοτραγουδήσαμε και την παρακαλέσαμε να μην μας εγκαταλείψει. Ας ενώσουμε τα χέρια απ ΄ άκρη σ ΄ άκρη κι ας στείλουμε το μήνυμα πως ο άνθρωπος δεν ξέχασε να αγαπά. Να σταματήσει επιτέλους η μαργαρίτα να λέει στην ελιά πως ΄΄δεν ξέρει ο άνθρωπος από αγάπη και ρώτησε εμένα που μια ζωή με μαδάει για να μάθει΄΄.

Ευχαριστούμε τη Μολδαβία, την Αίγυπτο, την πολύπαθη Παλαιστίνη. Ευχαριστούμε όλες τις ελληνικές χορευτικές ομάδες. Συγχαρητήρια στους χοροδιδασκάλους : Γιάννη Καρβούνη, Χρύσα Θεολόγη, Παναγιώτη Χατζιάρα, Γιώργο Παπασακελλαρίου, Γιάννη Κουτή, Γιώργο Παναγιώτου, Βασιλική Ταγκούλη, Βάσω Γούσια, Αποστόλη Σβάνα, Ειρήνη Δήμου, Νώντα Στυλόπουλο, Κώστα Δημόπουλο, Κώστα Ευθυμίου, Γιώργο Καραβίδα, Αθηνά Σιδέρη, Βαρβάρα Ντηλιά.

Είμαστε, λοιπόν, μια ανάσα από την κήρυξη της λήξης ώστε τα 48α Καραϊσκάκεια να βγουν στη ζωή».

Σας ευχαριστώ».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Που και τι ώρα θα κοπεί το ρεύμα στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Η ορχήστρα του Β. Κωσταρέλου στο Αντάμωμα των Αργιθεατών στο Βλάσι