Ειδήσεις

Πανηγύρι Αγίων Αναργύρων Λαγκαδίου Ανθηρού


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι των Αγίων Αναργύρων στο Λαγκάδι Ανθηρού. Αν και φέτος συν έπεσε το πανήγυρι με την προεκλογική περίοδο (εκλογές 2019) και φυσικό ήταν αρκετοί πατριώτες ετεροδημότες να μην είναι παρόντες αφού μέσα σε μια εβδομάδα ήταν αναγκασμένοι να μετακινηθούν δυο φορές.

Η εκκλησιαστική επιτροπή σε συνεργασία με τον τοπικό εκπολιτιστικό σύλλογο Λαγκαδίου «Οι Αγιοι Αναργυροι» είχαν φροντίσει για την καλύτερη προετοιμασία.

Η προετοιμασία ουσιαστικά ξεκινάει μέρες πριν με την ετοιμασία των χώρων και κορυφώνεται την παραμονή και ανήμερα των Αγιων Αναργυρων.

Στο πανηγύρι συμμετέχουν οικονομικά όλοι οι μαχαλιώτες και άλλοι χωριανοί και σε όλους τους πανηγυριώτες προσφέρεται παραδοσιακό μαγειρεμένο φαγητό για το οποίο φροντίζουν οι ντόπιοι κάτοικο ενώ την ετοιμασία του φαγητού επιμελείται ο πατριώτης επαγγελματίας μάγειρας Δημήτρης Μερεντίτης με κατά γενική ομολογία άριστα από κάθε άποψη αποτελέσματα.

Το ΔΣ φρόντισε να υπάρχει πλούσια λαχειοφόρος ενώ οι πανηγυριώτες γλέντησαν ως αργά με τη γνωστή ορχήστρα  με τους Ανθηριώτες Αυγέρη (Καναβό) Δημήτρη και Γρηγόρη Παπαδήμα στο τραγούδι, τον Σταύρο Τσιάκαλο στο βιολί, τον   Μαυραντζά Γεώργιο στο κλαρίνο, Τόλης Μαυραντζάς στα ντραμς, Καλαμίδας Ηλίας κιθάρα και το νεαρό ταλαντούχο Νικολάκη Κοντογιάννη στο τουμπελέκι.

Εκτός από τους χωριανούς και Αργιθεάτες των γύρω χωριών, παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους το πανηγύρι και την εκδήλωση και αρκετοί υποψήφιοι, αφού την  επόμενη Κυριακή 7 Ιουλίου συμπίπτουν οι Εθνικές εκλογές. Συγκεκριμένα παραβρεθήκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφια κ. Βράντζα Παναγιώτα, ο δήμαρχος Μουζακίου – πρόεδρος της ΠΕΔ και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. πατριώτης κ. Κωτσός Γεώργιος, ο νέο εκλεγείς δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου Ανδρέας, ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ πατριώτης κ. Αγόρης Κωνσταντίνος, οι υποψήφιοι βουλευτές με το Κίνημα Αλλαγής κκ Θωμοπούλου Θεοδώρα και Κουκόσιας Νικόλαος, ο διοικητής της Π.Υ. Καρδίτσας κ. Κορέλλας Σωτήριος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας πατριώτης κ. Καναβός Απόστολος οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Αργιθέας Αρκούδα Στέλλα, Σέμπρος Απόστολος, Μπαλατσούκας Κώστας, Καναβός Βασίλειος ο πρόεδρος της τ.κ. Μουζακίου Πούπης Νικόλαος, οι νέο εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Αργιθέας κκ Παπαδήμας Ηλίας, Στεργιούλης Ιωάννης, Μερεντίτης Κώστας, Γραμμένος Κώστας, ο πρόεδρος της τ.κ. Ανθηρού Ευαγγέλου Αναστάσιος ο νέο εκλεγείς πρόεδρος της τ.κ. Ανθηρού Κουτής Γεώργιος, οι πρόεδροι των τ. κ. Καρυάς, Αργιθέας, Μεγαλόχαρης, Πηγών κκ Σακαρίκος  Παντελής, Πατσιαούρας Ηλίας, Κοσσυβάκης Παναγιώτης, Καρακώστας Κώστας αντίστοιχα, οι νέο εκλεγέντες τοπικοί  σύμβουλοι  Βραγκιανών Παπαϊωάννου Ιωάννης, Ανθηρού Φώτου Ματούλα, Κοτσώνη Αικατερίνη και Θεοδωράκης Κώστας, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Μουζακίου κ. Δασκάλου Φανή με συνάδελφους της από το Δασαρχείο Μουζακίου η πρόεδρος του εκπολιτιστικού  συλλόγου Αργιθέας κ. Ελένη Μπίνα, ο πρόεδρος του συλλόγου Ανθηριωτών Αθήνας « Η Αγία Παρασκευή» μαχαλιώτης Νικόλαος Μερεντίτης, ενώ την ΠΟΑΣ εκπροσώπησε η Γ.Γ. και γραμματέας του συλλόγου μας Γώγου Βασιλική. Την εκδήλωση χαιρέτησαν και η πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλών Νέας Ιώνίας Αττικής και Δημ. Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής μαχαλιώτισσα Κλάρα Κ. Αναστασία και ο μαχαλιώτης Δημ. σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής Καναβός Μιλτιάδης. Ήταν μια ξεχωριστή μέρα για τον συνοικισμό μας, όπως κάθε χρόνο, και το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας που έχει πλέον καθιερωθεί στις15  Αυγούστου στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αναργύρων, όπου σας περιμένουμε όλους.

 

Προηγούμενο άρθρο Προς δημοπράτηση μεγάλα έργα της ΔΕΥΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με τους νεολαίους της Καρδίτσας ο Κώστας Τσιάρας